مهدویت۱۲

  • خانه 
  • گناه نکردن چگونه خوابیدن تفسیر انقلابی گری جایگاه علوم غیر دینی ترس از خدا محاسبه نفس اراستگی ریزش مو برکت 
  • تماس  
  • ورود 

امر به معروف و نهی از منکر

04 تیر 1396 توسط طاهره رفيعي

سختی امتحانا و زبون روزه، ی طرف،سختی تحقیق دست جمعی هم ی طرف. اونم وقتی زیاد باهم هماهنگ نباشی وقتتم کم باشه دیگه فقط دوس داشتم زودتری تحقیق تموم بشه خسته شده بودم. همین طور که با دوستام مشغول تنظیم تحقیق بودیم معاون فرهنگی از راه رسید و خبر خوشی بهمون داد خیلی خوشحال شدم واقعا هیچ چیز نمی تونست این طوری خستگیو از تنم بیرون کنه. خبر خوش این بود که مارو برای افطاری دعوت کرد سر سفره ای که غذای متبرک امام رضا( علیه السلام) بود. خوشحالی من مضاعف شد وقتی که تحقیقم روز قبلش تموم شد. روز موعود فرا رسید و من برای افطاری به حوزه رفتم و با استقبال بسیار گرم مسئولین حوزه روبرو شدم. بعد از ختم قرآن و سخنرانی کوتاه وخواندن حدیث کساء اذان مغرب شد همه از یکدیگر میپرسیدند که نماز جماعت برگزار میشه یانه؟ ولی از اونجایی که مراسم کاملا زنانه بود امام جماهت آقا نداشتیم در این موقع یکی از اساتید محترم با گفتن الله اکبر همرو دعوت کرد که زودتر نمازشونو بخونن و بیان افطار کنن بیشتر خانما هم به صورت فرادا شروع به نماز خوندن کردن. در این موقع یکی از خانما به عنوان امام جماعت جلو ایستاد و چند نفرم بهش اقتدا کردن منو چندتا از دوستامم رفتیم و اقتدا کردیم امام جماعت جلوتر از همه ایستاده بودو با صدای زیبا و بلند نماز مغربو خوند نماز مغرب که تموم شد یکی از خواهرا که نمازشو فرادا خونده بود خطاب به گروه مابا صدای بلند ولی محترمانه گفت: نظر بعضی مراجع اینه که کراهت داره که امام جماعت خانم باشه در ضمن وقتی امام جماعت خانمه باید همردیف مأمومین بایسته نه جلوتر، اینو گفتو رفت دوستان امام جماعت هم که پشت سرامام جماعت و در صف جلو بودند در گوشی چیزیو به اون تذکر دادن ما که نفهمیدیم چی گفتن ولی نماز عشا که برپاشدامام جماعتمون خودشو کمی به مأمومین نزدیک کردو بر عکس نماز مغرب، نماز عشارو با صدای آروم خوند من که میدونستم امام جماعت خانم باشه مکروهه ولی کراهت در عبادت یعنی ثوابش کمتره ولی با این حال از بس که تو این جماعته حرفو حدیث شد من بعداز تموم شدن افطاری وقتی اومدم خونه نمازمو دوباره خوندم فردا دیدم خانمی که دیشب وسط نماز تذکرداده بود نظر تمام مراجع رو در مورد امام جماعت خانم، تو تلگرام برای اطلاع دیگران گذاشته بود که نظربعضیشون این بود که جایزه و بعضیفرموده بودن، کراهت داره امام جماعت خانم باشه و امام و مأموم بهتره تو ی ردیف باشن و کیانی که به طور مطلق گفته بودن جایزه که این خانم محترم از مقلدین این مراجع خواسته بود برای فهمیدن نظر دقیق به استفتائات این مراجع مراجعه کنند خلاصه اینکه این حرفا به مذاق دوستان امام جماعت خوش نیومده بود و خانم تذکر دهنده رو متهم به بی مطالعه حرف زدن کردن و این که این روش که در جمع امر به معروف کردی مناسب نبود. در اینجا بود که فهمیدم امر به معروف و نهی از

 منکر چقدر در جامعه ما مهجوره که نه تنها در بین مردم عادی بلکه در بین طلبه هاهم، و چقد خوب بود که هم یاد می گرفتیم چطور تذکر بدیم وهم ظرفیت انتقادو داشتیم.

 3 نظر

سال نو مبارک

29 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
درسته که از نظر طبیعت آغاز بهار به نوعی آغاز سال 

محسوب می شود ولی از آنجایی که قبل از بهار یا بعد از بهار درمقدرات ما تغییری به وجود نمی آید، نمی توان آن را سال نو حقیقی دانست.

  سال جدید به معنای واقعی کلمه روز ۲۴ ماه مبارک رمضان محسوب می شود؛ زیرا در شب قدر تقدیر انسان به مدت یک سال از سوی کاتبان الهی نوشته می شود و مقدرات او در جهات مختلف معین می شود و چون انسان وارد یک مرحله نو و در واقع وارد یک حیات نو و ولادت نو می شود سال نو حقیقی که ما بخواهیم در نظر بگیریم این روز است.

 بدیهی است چون مقدرات ما فرق کرده، زندگی ما متفاوت شده و تصمیمات جدیدی از زندگی برای ما گرفته شده است واین امور احساس تازه بودن به انسان می دهد، به انسان این قدرت را میدهد  که با انگیزهٔ بیشتری زندگی خود را از سر بگیرد و برنامه ریزی کند.  

در روایات داریم که هر کس بخواهد در خود یک تغییری ایجاد کنه یک سال طول میکشد تا اثر کند پس بهترین روز برای برنامه ریزی ۲۴ رمضان می باشد به طور مثال تصمیم بگیرید که دیگر بین الطلوعین نخوابد، سوره یس بخواند و به حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) تقدیم کندو… برنامه کم باشد ولی یک سال حداقل طول بکشد زیرا سنگ بزرگ علامت نزدن است. و انسان اگر تصمیمات زیادی بگیرد، قادر به عملی کردن آن ها نیست در نتیجه سرخورده می شود و از پیشرفت معنوی باز می ماند

 نظر دهید »

20 نکته برای احیاء شبهای قدر

24 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 یادداشت استاد پناهیان

20 نکته برای احیاء شبهای قدر

بسم الله الرحمن الرحیم
1. شباهت قدر و قیامت را حس کنیم
اگر کمی تامل کنیم میتوانیم شباهت شب قدر و قیامت را احساس کنیم. شب قدر مانند روز قیامت است که سرنوشت آدم‌ها مشخص می‌شود، تمام گذشتۀ انسان محاسبه و برای آینده برنامه‌ریزی می‌شود، با این تفاوت که عذاب در کار نیست و آبروی کسی نمی‌رود و پس از آن فرصت بازگشت هم وجود دارد، اما رحمت خدا از سر و روی عالم می‌بارد.
2. امیدوار باشیم و به کم قانع نباشیم
خدای مهربان شبهای قدر را برای جبران همۀ کاستی‌های ما قرار داده است، برای بخشش هیچ گناهی ناامید نباشیم و برای رسیدن به هر حاجتی امیدوار باشیم و در دعا به کم قانع نشویم. خدا هرچه را صلاح نباشد بدهد بهترش را خواهد داد، و هیچ دعایی دور ریخته نمی‌شود و اگر توانستیم فقط خود «او» را از او بخواهیم.
3. بی‌قراری برای خدا
خداوند بزرگ خود فرموده است شب قدر بهتر از هزار ماه است. بیایید بهترین خاطرات عمر خود را در شبهای قدر رقم بزنیم و شب قدر را برای رسیدن به قرب خدا بی‌قراری کنیم و فقط در اندیشۀ آنچه او از ما می‌خواهد باشیم.
4. مؤمنان مثل گنه‌کاران، گنه‌کاران مثل مؤمنان
مؤمنان مانند گنه‌کاران با دست‌های خالی به محضر خدا بروند و گنه‌کاران مانند مؤمنان با قلبی مطمئن به محبت و فضل خدا به دعا بپردازند. خدا اگر می‌خواست نبخشد، ما را صدا نمی‌زد و اگر می‌خواست سخت بگیرد، ثواب شب قدر را اینقدر بالا نمی‌برد. 
5. جلب محبت خدا با محبت به دیگران
برای دیگران دعا کنیم و دوستان‌مان را تک تک نام ببریم و محتاجان به دعا را فراموش نکنیم. وقتی خدا محبت ما را به دیگران ببیند، بیشتر به ما محبت خواهد کرد. دل‌هایمان را از کینه‌ها خالی کنیم و همدیگر را در دل ببخشیم تا خدا هم با سهولت بیشتری ما را ببخشد. 
6. بزرگوار باشیم
برای پیروزی و سرافرازی ملتمان دعا کنیم و برای عمران و آبادانی مملکتمان دعا کنیم و دعاهایمان را در دایرۀ تنگ خود و خانواده محدود نکنیم، زیرا خدا از بندگان با سعۀ صدر و بزرگوار خود خرسند می‌شود و به آنان بیشتر لطف می‌کند. برای محرومان جهان به‌ویژه مؤمنان مظلوم منطقه دعا کنیم و با دعا اشک داغداران را پاک کنیم و آنها را تسلی دهیم و با دعا از رزمندگان خط مقدم مقاومت پشتیبانی کنیم.
7. رسیدگی به نیازمندان، محبت به بستگان
برای مریض‌ها به‌ویژه آنها که می‌شناسیم صمیمانه دعا کنیم و به فقیران رسیدگی کنیم و به بستگان محبتمان را یادآوری نماییم. قبل از آنکه کسی به ما التماس دعا بگوید، برایش ملتمسانه دعا کنیم.
8. محبت به والدین، دعا برای پدر معنوی جامعه
از بهترین کارها در شب قدر غفلت نکنیم؛ از پدر و مادر خود حلالیت بطلبیم و به آنها محبت کنیم و با اشک از آنها بخواهیم برای ما دعا کنند. اگر از این دنیا رفته‌اند، حتماً برایشان خیراتی بفرستیم و برای علوّ مقامشان دعا کنیم. از اطرافیان حلالیت بطلبیم و تقاضای دعا کنیم. برای رهبری که پدر معنوی جامعه هستند دعا کنیم و برای استجابت دعاهای ایشان، که امام صادق(ع) دعا برای رهبری را سفارش فرموده‌اند. (امالی صدوق، ص338)
9. طلب معیشت خوب و نابودی فقیرسازان
برای خود عافیت و معیشت خوب طلب کنید. مؤمنین باید بتوانند از زندگی خوب برخوردار باشند تا در اثر فقر و تنگی معیشت به گناه نیفتند و از ذکر خدا غافل نشوند. در همین جا برای نابودی مستکبران عالم که فقیرسازان جهانی هستند نیز دعا کنید.
10. حضور در جمع مردم
اگر می‌خواهیم شبهای قدر به عبادت در تنهایی بپردازیم، لااقل بخشی از شب را در میان جمع مردم حاضر باشیم تا به تواضع نزدیکتر باشد، و از نورا نیّت مؤمنان بی‌بهره نگردیم. کم نیستند کسانی که در این شبها با خدا آشتی می‌کنند، آنگاه خدای مهربان به همۀ کسانی که در آن‌جا حضور دارند شادی و رحمت خود را تقسیم می‌کند. کم نیستند دل‌دادگانی که خدا هر که در کنار آنها باشد را مورد عنایت خاص خود قرار خواهد داد. 
11. دعای مناسب حال
از هر ذکر و دعایی که بیشتر دلتان را به خدا متوجه می‌کند استفاده کنید و متن‌هایی که می‌تواند احساس عالی و اشک جاری به شما بدهد را در نزد خود بخوانید، اگر چه اشک شرط مطلق استجابت نیست، اما بهترین شرایط استجابت را فراهم می‌کند.
12. کمی قرآن
در شبهای قدر که شب تولد ثقل اکبر و قرآن کریم است، خوب است قدری قرآن بخوانیم و جرعه جرعه آیاتش را بنوشیم. یکی از بهترین صورت‌های قرآن خواندن قرائت قرآن در نماز است، از این مؤدبانه‌ترین حالت قرآن خواندن غفلت نکنیم. اگر حفظ نیستیم، می‌توانیم از رو بخوانیم.

 نظر دهید »

گناه را فقط خدای متعال باید ببخشد

22 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
از استغفار در این ماه غفلت نشود

🔻رهبرانقلاب: بخشنده‌ی گناه، فقط خداست. حتّی پیغمبر هم نمیتواند گناه را ببخشد.

🔹در قرآن میفرماید: وقتی مردم گناهی انجام دادند، ظلم به نفس کردند، اگر بیایند پیش پیغمبر از خدای متعال طلب مغفرت و طلب بخشش کنند و پیامبر هم برای آنها طلب بخشش کنی، خداوند توبه‌ی آنها را میپذیرد.

🔹یعنی پیغمبر برای گناهکاران طلب بخشش میکند؛ خود پیغمبر نمیتواند گناه را ببخشد؛ گناه را فقط خدای متعال باید ببخشد.

🔺از استغفار در این ماه غفلت نشود؛ بخصوص در سحرها، در شبها. دعاهائی که در ماه رمضان هست، اینها را با توجه به معانی‌اش بخوانید. ۱۳۸۶/۰۶/۲

 نظر دهید »

جمع کار و عبادت

17 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

🔻 ما به بهانه عبادت، ترک کار می‌کنيم و به بهانه کار، ترک عبادت!🔻انسان باید جمع امور کند که هم به کارش برسد و هم به عبادتش! بزرگان اين‌گونه بودند.
«اگر کسی بخواهد در ماه مبارک رمضان از رزق قرآن و از رزق دعاها برخوردار شود بايد فرصت بگذارد و برنامه‌ريزی کند. 

اگر کسی می‌خواهد همه کارهاي روزانه غيرماه‌رمضان را ادامه دهد (خوابش همان‌گونه و اندازه اشتغالات روزانه‌اش هم همان‌گونه باشد) اما ۵ ختم قرآن هم بکند، نمی‌شود! به‌خصوص اگر بخواهد با توجه و با ترتيل باشد…
امثال بنده به بهانه عبادت، ترک کار می‌کنيم و به بهانه کار، ترک عبادت! خدا نکند يک شب ماه رمضان دوساعت بياييم “مسجد ارک” بيدار باشيم، فردا تا بعدازظهر می‌خوابيم و همه کارها‌ی روزمان تعطيل است! 👉

اين را خدای‌متعال نمي‌پسندد. نمي گويم انسان استراحت نکند، ولی باید تدبيری بايد داشته باشد تا بتواند جمع بين اين امور کند؛ هم به کارش برسد هم به عبادتش برسد. اين شدنی‌ است؛ بزرگان اين‌گونه بودند. 

مرحوم آيت‌الله العظمي بهجت از قول يکی‌ از اساتيدشان می‌فرمودند: يک جور‌ درس مي‌خواندند که آدم می‌گفت: او چه موقع عبادت می‌کند؟! و يک‌جوری عبادت می‌کردند که آدم می‌گفت: او کِي درس می‌خواند؟! يکی از کارهايشان زيارت عاشورایِ هر روز و نماز جعفرِ هر روز بود و هزارمرتبه در روز “انا انزلناه” می‌خواندند. آن‌وقت به کارهايشان هم می‌رسيدند و بیشتر از ديگران هم به کارشان می‌رسيدند». 
📝استاد سیدمحمّدمهدی میرباقری، 

 1 نظر

تاثیر عجیب دعا در حق دیگران 

13 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
امام صادق علیه السلام مےفرمایند:
“اگر شخصی در پشت سر برادر مؤمنش برای او دعا کند، از عرش ندا می شود؛ برای تو صد هزار برابر مثل او است 

این در حالی است كه اگر برای خودش دعا می كرد، فقط به اندازه همان یك دعایش به او داده می شد.

پس دعای تضمین شده ای که صد هزار برابر آن داده می شود، بهتر است از دعایی(دعای شخص دعا کننده برای خود) که معلوم نیست مستجاب بشود یا نشود.”
📚‍ من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۲۱۲

حال اگر کسی برای بهترین مخلوق خدا امام زمان (علیه السلام) دعا کند چه می شود ؟
💠 اللّهُمَّ عَجّل لِوَلیّکَ الفَرَج 

 نظر دهید »

آثار و برکات قرآن

13 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
حتی شبِ امتحان!

یکی اساتید ما می‌گفت که در دانشگاه یک نفر رشته‌ی فیزیک بود، سه ترم مشروط شده بود و خلاصه آمده بود و به این استاد ما گفته بود که من الآن درس‌ها را نمی‌ فهمم، اگر یک ترم دیگر مشروط بشوم، از دانشگاه بیرونم می‌کنند. استادِ ما به او گفته بود که شما قرآن زیاد بخوان. حتی شبِ امتحان. گفت آخر شبِ امتحان و قرآن؟ گفته بود که آره این کار را شما بکن. خودِ این استادِ ما می‌گفت که [آن دانشجو] آمد و گفت من معدلم این ترم هجده شد، [آن هم در رشته‌ی] فیزیک. گفت من به این عمل کردم [یعنی] شروع کردم همه‌اش به قرآن خواندن. این آثار دارد روی فهم و ذهن و… . حالا نه بگویم به خاطرِ آثارش بروید [قرآن بخوانید]. به [قرآن] می‌گویند کلام‌الله، یعنی خدا دارد با آدم حرف می‌زند، این حتماً برکاتِ فراوانی در زندگی آدم دارد، دنیوی و اخروی، این را جدی بگیریم.

 نظر دهید »

یک مناسبت یک‌ماهه 

11 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
🔻ماه رمضان؛ یک مناسبت یک‌ماهه دربارۀ «امام زمان(ع)»
بنده در این ماه رمضان، چند تا پیشنهاد برای شما دارم…

#پیشنهاد_اول
💠خیلی عجیب است که ماه رمضان ما زیاد امام زمانی نیست! با اینکه به ما توصیه شده دعای افتتاح را در این ماه قرائت کنیم که عالی‌ترین مضامین ولایی و مهدوی در آن وجود دارد. اوج ماه رمضان هم شب قدر است که در این شب، پروندۀ ما به محضر امام زمان(ع) می‌رسد. اوج رمضان دهۀ آخرش است که دعای «اللهم کن لولیک…» در آن توصیه شده.
💠چرا نباید در ماه رمضان به یاد یک مناسبت یک‌ماهه دربارۀ امام زمان(ع) بیفتیم؟ این به‌خاطر دینداری سکولار است، به‌خاطر همان دینی که قرن‌ها طواغیت خواسته‌اند ما بدون امامت عبادت کنیم و بدون ولایت، دنبال تقوا باشیم! گفت: «نماز بی‌ولای او، عبادتی است بی‌وضو» ماه رمضان بدون امام زمان(ع) مثل نماز بی‌وضو است! امام باقر(ع) فرمود: تمام حج به لقاء امام است و باز فرمودند: غرض از حج ماییم، خدا فرموده که این سنگ‌ها را طواف کنید تا در نهایت به محضر امام برسید و ولایت و نصرت خودتان را به امام زمان‌تان ابراز و اعلام کنید.(کافی/4/549)
💠 چرا در دعای افتتاحی که توصیه شده هر شب ماه رمضان خوانده شود، این‌قدر به موضوع امام زمان(ع) و ظهور و دعا برای فرج ایشان اهمیت داده شده است؟ بیایید این ماه رمضان خودمان را امام زمانی کنیم، و این 30 شب را به یاد امام زمان(ع) باشیم. کاش در مساجد رسم می‌شد هر شب دعای افتتاح بخوانیم و ندای «یابن الحسن» سر دهیم. یک‌سال امتحان کنید و ماه رمضانِ امام زمانی‌تری برقرار کنید، آن‌وقت می‌بینید ماه رمضان شما چقدر تفاوت پیدا می‌کند

 نظر دهید »

 طبيب خودتان باشيد

11 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
🌘🌙رهبرانقلاب: طبيب خودتان باشيد. بهترين كسى كه میتواند بيماریهای روحی را تشخيص دهد، خودمان هستيم.🔹روى كاغذ بنويسيد: حسد، بخل، بدخواهى، تنبلى، بدبینی و…؛

🔹اگر بیماریهای ما اینهاست، اینها را روی کاغذ بیاوریم.

🔺ماه رمضان فرصتی است که یکی یکی این بیماریها را، تا آن‌جایی که بشود، برطرف کنیم. اگر برطرف نکنیم، این بیماریها مهلک خواهد شد؛ هلاک معنوی و واقعی. ۷۱/۱۲/۰۴

 نظر دهید »

 آمادگی ورود به ماه مبارک

03 خرداد 1396 توسط طاهره رفيعي

​
💎 برای آمادگی ورود به ماه مبارک، با این دو، قدری دلمان را نرم کنیم.. 
🌹 « این مناجات شعبانیه را ببینید. من یک وقتی از امام (رضوان‌الله‌علیه) پرسیدم در این دعاهای مأثوری که وجود دارد، شما کدام دعا را بیشتر از همه خوشتان می‌آید و دوست دارید. فرمودند: دعای کمیل و مناجات شعبانیه. 
🔹 اتفاقاً هر دو دعا هم مال ماه شعبان است؛ دعای کمیل که می‌دانید اصلاً ورود اصلی‌اش مال شب نیمه‌ی شعبان است، مناجات شعبانیه هم که از ائمه نقل شده، متعلق به ماه شعبان است. لحن این دو دعا به هم نزدیک است؛ هر دو عاشقانه است. 
🌱 در مناجات شعبانیه: «و ان ادخلتنی النّار اعملت اهلها انّی احبّک»؛ جهنم هم که من را ببری، فریاد می‌کشم تو را دوست دارم. 

🌱و در دعای کمیل: «لان ترکتنی ناطقا لاضجّن الیک بین اهلها ضجیج الاملین و لاصرخنّ الیک صراخ المستصرخین و لابکینّ بکاء الفاقدین»؛ اگر به من در جهنم اجازه بدهی و نطق را از من نگیری، فریاد می‌کشم؛ فریادِ امیدواران، فریادِ دلدادگان و فریادِ دلباختگان را.
💙 باید با اینها مأنوس بشویم و قدری دلمان را نرم کنیم. این دل چیز عجیبی است؛ گاهی اوقات به وسیله‌یی که انسان را به اوج آسمانها و اوج معنویت می‌برد، تبدیل می‌شود؛ گاهی هم بعکس، به سنگ سنگینی تبدیل می‌شود که بسته شده به پای انسان و انسان را تا اعماق آب، تا اعماق دره فرو می‌برد؛ غرق می‌کند؛ پدر انسان را درمی‌آورد. اگر دل را به پول و به شهوت جنسی و به مقام و به این چیزها دادید، این همان سنگ سنگین است؛ دل دیگر نیست.

📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۸۳/۰۷/۱۳

 نظر دهید »

شادی

30 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

از اثر دعا غافل نشویم!

29 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​
🔻از اثر دعا غافل نشویم!
#انتخابات 
💠 رسول خدا(ص): عَمَلُ البِرِّ کُلُّهُ نِصفُ العِبادَةِ وَالدُّعاءُ نِصف‏ٌُ؛ همۀ کارهاى نیک، نصف عبادت است و دعا نصف دیگرش‏!(1)
💠همۀ زحماتی که تا الان برای نتایج بهتر در #انتخابات و سربلندی کشور امام زمان(ع) کشدیم یک طرف، دعا هم یک طرف!
💠برای دعا وقت بگذاریم، زحمت بکشیم، اثر دعا را دست کم نگیریم، امام صادق(ص) فرمود: دعا مقدرات قطعی الهی را هم تغییر می دهد؛ ُ الدُّعَاءُ یَرُدُّ الْقَضَاءَ بَعْدَ مَا أُبْرِمَ إِبْرَاماً(2)
💠 حضرت آیت الله بهجت(ره): آیا می‌شود شیعه باشیم و یک شب بگذرد و برای نابودی دشمنان اسلام و اهل بیت(ع) دعا نکنیم؟! و یا دعای ما صمیمی نباشد؟! اگر دعاهای مقرون به اشک داشتیم، پیش می‌بردیم.(1) دعای باحالِ حُزن و اندوه و با تأثر قلبی از مردم واقع نمی شود. اگر می شد، قطعاً وضع این طور نبود. راه خلاص از گرفتاری ها، منحصر است به دعا کردن در خلوات برای فرج ولیّ عصر(ع) آن هم با خلوص و صدق نیّت و همراه با توبه.(2)
(1)کنزالعمال، حدیث3137

(2) کافی،ج2، ص470

(3)در محضر بهجت، ج2، ص230

(4)در محضر بهجت،ج2، ص۲۹۶

 نظر دهید »

روزه

10 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

👇👇👇
💢 سوال:
☑️ در روز نيمه شعبان روزه دارباشم اگرنذري تعارف کنن جايزاست بخورم؟
✍️پاسخ:
✅ اگر روزه قضا باشد تا اذان ظهر میتوانید باطل کنید وبعداز ظهر حرام است وکفاره دارد.
 اگر روزه مستحبی باشد میتوانید در طول روز باطل کنید.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

 1 نظر

عمل بهتر در ماه شعبان

09 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​
از نظر اهل بیت علیهم السلام چه عملی در ماه شعبان برتر است؟ 

امام صادق عليه السلام :في جوابه لرجل عندما سأله ما أفضَلُ ما يُفعَلُ فيهِ (شَعبانَ) : الصَّدَقَةُ و الإستِغفارُ 
امام صادق عليه السلام :در جواب كسى كه پرسيده بودچه عملى در ماه شعبان برتر است؟ صدقه و استغفار .
قبال الأعمال ، ج ۳ ، ص ۲۹۴ .

 1 نظر

تسبیح حضرت زهرا (سلام الله علیها)

09 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

🌹‍​

آثار تسبیحات حضرت زهرا (س) 🌹‍
〖جلوگیری از تیره بختی 〗
◆ امام‌صادق علیه السلام به من فرمود: ای ابو‌هارون،‌ ما کودکان خود را همان‌گونه که به نماز فرمان می‌دهیم،‌به تسبیح حضرت زهرا(س) نیز امر می‌کنیم. پس بر این ذکر مداومت کن؛ زیرا هر بنده‌ای بر آن مداومت کند، تیره بخت نمی‌شود.
〖خشنودی خداوند، دوری کردن شیطان〗

 

◆ امام باقرعلیه السلام فرمود: ‌هرکس تسبیح حضرت زهرا را بگوید،‌سپس طلب آمرزش کند، آمرزیده خواهد شد. این تسبیح به زبان یک‌صد مرتبه است، ولی در میزان عمل یک هزار تسبیح به حساب می‌آید و شیطان را دور و خداوند رحمان را خوشنود می‌سازد.»
〖آمرزش گناهان 〗

 

◆ امام صادق علیه السلام نیز به فضیلت تسبیح بعداز نمازهای واجب چنین اشاره کرد:‌ « مَن سَبَحَ تَسبِیحَ فَاطِمَةَ ع قَبلَ أَن یَثنِیَ رِجلَیهِ مِن صَلَاتِهِ الفَرِیضَةِ غَفَرَ اللَهُ لَهُ ، هرکس بعداز نماز واجب تسبیحات حضرت زهرا(س) را بجا آورد قبل از اینکه پای راست را از بالای پای چپ بردارد، جمیع گناهانش آمرزیده می‌شود»

و در حدیثی دیگر فرمود: « مَن سَبَحَ تَسبِیحَ فَاطِمَةَ ع فَقَد ذَکَرَ اللَهَ الذِکرَ الکَثِیر ، کسی که تسبیح فاطمه زهرا(س) را بگوید خدا را به ذکر کثیر یاد کرده است.»
❤️ بعد از هر نماز ❤️
« اَللهُ اَکْبَر » ۳۴ بار

« اَلْحَمْدُلِلّٰه » ۳۳ بار

« سُبْحٰانَ الله » ۳۳ بار
📚‍ منبع: 

کافی ج ۳ ص ۳۴۳

معانی الاخبار ص ۱۹۳

 1 نظر

فضیلت ماه شعبان

08 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​
فضیلت ماه شعبان
شعبان ماه بسیار شریفى است و به حضرت سید انبیاء صَلَّى اللهِ عَلِیهِ وَ آله منسوب است و آن حضرت این ماه را روزه مى‌گرفت و به ماه رمضان وصل مى‌كرد و مى‌فرمود شعبان، ماه من است هر كه یك روز از ماه مرا روزه بگیرد بهشت برای او واجب می‌شود و از حضرت صادق علیه السلام روایت شده است كه چون ماه شعبان فرا می‌رسید امام زین العابدین علیه السلام اصحاب خود را جمع مى‌نمود و مى‌فرمود اى اصحاب من مى‌دانید این چه ماهى است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول صلى الله علیه و آله مى‌فرمود شعبان ماه من است پس در این ماه براى جلب محبت پیغمبر خود و براى تقرّب به سوى پروردگار خود روزه بدارید. به حقّ آن خدایى كه جان علىّ بن الحسین به دست قدرت اوست سوگند یاد مى‌كنم كه از پدرم حسین بن على علیهماالسلام شنیدم كه فرمود شنیدم از امیرالمؤمنین علیه السلام كه هر كه روزه بگیرد در ماه شعبان براى جلب محبّت پیغمبر خدا و تقرّب به سوى خدا؛ خداوند او را دوست می‌دارد و در روز قیامت كرامت خود را نصیب او می‌گرداند و بهشت را براى او واجب می‌کند.
شیخ از صفوان جمال روایت كرده كه گفت : حضرت صادق علیه السلام به من فرمود كسانى را كه در اطراف تو هستند را بر روزه گرفتن در ماه شعبان ترغیب کن. گفتم فدایت شوم مگر در فضیلت آن چیزى هست؟ فرمود بله همانا كه رسول خدا صلى الله علیه و آله هر گاه هلال ماه شعبان را مى‌دید به مُنادیى امر مى‌فرمود كه در مدینه ندا مى‌كرد: اى اهل مدینه من رسولم از جانب رسول خدا صلى الله علیه و آله به سوى شما. ایشان مى‌فرماید آگاه باشید همانا شعبان ماه من است پس خدا رحمت كند كسى را كه یارى كند مرا بر ماه من یعنى روزه در آن ماه روزه بگیرد.
سپس از حضرت صادق علیه السلام و ایشان از امیرالمؤمنین علیه السلام نقل کرد که مى‌فرمود: از زمانى كه شنیدم منادى رسول خدا صلى الله علیه و آله ندا كرد در ماه شعبان، ترک نشد از من روزه شعبان و ترک نخواهد شد از من تا مدتى كه حیات دارم ان شاء الله تعالى.
سپس مى‌فرمود كه روزه دو ماه شعبان و رمضان توبه و مغفرت از خدا است.
اعمال این ماه شریف بر دو قِسم است: اعمال مشتركه و اعمال مختصه .

اعمال مشتركه ماه شعبان

1- هر روز هفتاد مرتبه ذکر «اَسْتَغْفِرُاللهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ» گفته شود.
2- هر روز هفتاد مرتبه ذکر « اَسْتَغْفِرُاللهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَىُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ» گفته شود. و در بعضى روایات “الْحَىُّ الْقَیُّومُ” پیش از “الرَّحْمنُ الرَّحیمُ” است و عمل به هر دو خوبست و از روایات استفاده مى‌شود كه بهترین دعاها و ذكرها در این ماه استغفار است و هر كس هر روز در این ماه هفتاد مرتبه استغفار كند مثل آن است كه هفتاد هزار مرتبه در ماه‌هاى دیگر استغفار كند.
3- صدقه دادن در این ماه اگرچه به اندازه نصف دانه خرمایى باشد، خوب است و خداوند بدن صدقه دهنده را بر آتش جهنم حرام می‌کند. از حضرت صادق علیه السلام نقل شده است كه آن حضرت در باب فضیلت روزه رجب فرمود چرا غافلید از روزه شعبان؟ راوى عرض كرد یابن رسول الله چه ثوابی دارد كسى كه یك روز از شعبان را روزه بگیرد؟
حضرت فرمود به خدا قسم بهشت ثواب اوست.
عرض كرد یابن رسول الله بهترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمود: صدقه دادن و استغفار . هر كس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند آن صدقه را رشد دهد همچنان كه یكى از شما شتر تازه متولد شده‌ای را تربیت مى‌كند تا آن كه در روز قیامت به صدقه دهنده برسد در حالتى كه به اندازه كوه اُحُد شده باشد.
4- در کل این ماه هزار بار ذکر « لا اِلهَ اِلا اللهُ وَلا نَعْبُدُ اِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوُ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ » را كه ثواب بسیار دارد؛ گفته شود. از جمله آن كه عبادت هزار ساله در نامه عملش نوشته شود.
5- در هر پنجشنبه این ماه دو ركعت نماز اقامه شود؛ که در هر ركعت بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحید و بعد از سلام صد بار صلوات فرستاده شود تا حق تعالى هر حاجتى که دارد را برآورد. چه در امور دنیوی و یا در امور معنوی. و نیز روزه این ماه فضیلت بسیار دارد و روایت شده كه در هر روز پنجشنبه ماه شعبان آسمان‌ها را زینت مى‌كنند. پس ملائكه عرض مى‌كنند خداوندا بیامرز روزه‌داران این روز را و دعاى ایشان را مستجاب گردان و در روایت نبوى آمده است كه هر كه روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه بگیرد حقّ‌تعالى بیست حاجت از حوائج دنیا و بیست حاجت از حاجت‌هاى آخرت او را برآورد.

6- در این ماه صلوات بسیار فرستاده شود .
7- در هر روز از شعبان در هنگام ظهر و در شب نیمه آن صلوات هر روز شعبان که از امام سجاد علیه‌السلام روایت شده، خوانده شود که به شرح ذیل است :
اَللّهُمََّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ و َآلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ الرِّسالَةِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلاَّئِكَةِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ وَ اَهْلِ بَیْتِ الْوَحْىِ. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ و َآلِ مُحَمَّدٍ الْفُلْكِ الْجارِیَةِ فِى اللُّجَجِ الْغامِرَةِ یَامَنُ مَنْ رَكِبَها وَ یَغْرَقُ مَنْ تَرَكَهَا الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللاّزِمُ لَهُمْ لاحِقٌ.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْكَهْفِ الْحَصینِ وَ غِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَكینِ وَ مَلْجَاءِ الْهارِبینَ وَ عِصْمَةِ الْمُعْتَصِمینَ. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلوةً كَثیرَةً تَكُونُ لَهُمْ رِضاً وَ لِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اَداَّءً وَ قَضاَّءً بِحَوْلٍ مِنْكَ وَ قُوَّةٍ یا رَبَّ الْعالَمینَ.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّیِّبینَ الاْبْرارِ الاْخْیارِ الَّذینَ اَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ وَ فَرَضْتَ طاعَتَهُمْ وَ وِلایَتَهُمْ. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَاعْمُرْ قَلْبى بِطاعَتِكَ وَلا تُخْزِنى بِمَعْصِیَتِكَ وَارْزُقْنى مُواساةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِكَ بِما وَسَّعْتَ عَلَىَّ مِنْ فَضْلِكَ وَ نَشَرْتَ عَلَىَّ مِنْ عَدْلِكَ وَ اَحْیَیْتَنى تَحْتَ ظِلِّكَ وَ هذا شَهْرُ نَبِیِّكَ سَیِّدِ رُسُلِكَ شَعْبانُ الَّذى حَفَفْتَهُ مِنْكَ بِالرَّحْمَةِ وَالرِّضْوانِ الَّذى كانَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّمَ یَدْاَبُ فى صِیامِهِ وَ قِیامِهِ فى لَیالیهِ وَ اَیّامِهِ بُخُوعاً لَكَ فى اِكْرامِهِ وَاِعْظامِهِ اِلى مَحَلِّ حِمامِهِ.
اَللّهُمَّ فَاَعِنّا عَلَى الاِْسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فیهِ وَ نَیْلِ الشَّفاعَةِ لَدَیْهِ اَللّهُمَّ وَاجْعَلْهُ لى شَفیعاً مُشَفَّعاً وَ طَریقاً اِلَیْكَ مَهیَعاً وَاجْعَلْنى لَهُ مُتَّبِعاً حَتّى اَلْقاكَ یَوْمَ الْقِیمَةِ عَنّى راضِیاً وَ عَنْ ذُنُوبى غاضِیاً قَدْ اَوْجَبْتَ لى مِنْكَ الرَّحْمَةَ وَالرِّضْوانَ وَ اَنْزَلْتَنى دارَ الْقَرارِ وَ مَحَلَّ الاْخْیارِ .

8- در این ماه مناجات شعبانیه خوانده شود. این مناجات از ابن خالویه نقل شده و گفته این مناجات حضرت امیرالمؤمنین و امامان است.

 1 نظر

مهجوریت قرآن

08 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​
📩 انقلاب اسلامی ما را با قرآن آشنا کرد
رهبر انقلاب، دیروز: در دوران حکومت طاغوت در ایران، قرآن به کلی مهجور بود. در مدارس و دبیرستانها و دانشگاه از قرآن هیچ خبری نبود. جلسات قرآنی وجود داشت ولی مهجور بود. حفظ و انس و تلاوت دائمی و نشر دائمی قرآن وجود نداشت. انقلاب اسلامی ما را با قرآن آشنا کرد. امروز هرجا در کشور یک جلسه قرآنی اعلام بشود، هجوم جوانان به آن جلسات فراوان خواهد بود. اینها چیزهایی است که به برکت اسلام و انقلاب رخ داده است. کسانیکه متولی امور قرآنی و علاقمند به آن هستند این کار و رشته را دنبال کنند و رها نکنند. کار قرآن تمام شدنی نیست همه باید تلاش کنند و کار کنند و مردم ما بایستی با قرآن مأنوس بشوند.۹۶/۲/٧

 1 نظر

توسل

06 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
چطور به اهل بيت عليهم السلام متوسل شويم وحاجاتمان را بگيريم ؟
🌺پاسخ:
توسل به معنی واسطه قرار دادن معصومین(علیهم السلام) بین ما و خدا است. 
🔹قطعا توسل‌ جستن‌ به‌ معصومان(ع‌)، نيازمند رعايت‌ روش‌ها و ايجاد شرايطي‌ است‌ که‌ بدون‌ تحقق‌ آن‌، نمي‌توان‌ اميد به‌ بر آورده‌ شدن‌ خواسته ها و حاجات‌ خود داشت‌.
‌:1⃣ معرفت‌

حرکت‌ به‌ سوي‌ مقصد با شوق‌ و رغبت‌، بدون‌ معرفت‌ و شناخت‌ نمي‌شود
2⃣ گفته‌ شد، توسل‌ به‌ معني‌ و نزديک‌ شدن‌ به‌ خدا از راه‌ نزديک‌ شدن‌ به‌ ائمه‌(ع‌) و در خواست‌ شفاعت‌ آنان‌ است‌. انسان‌ که‌ قلبش‌ آلوده‌ به‌ گناهان‌ بسيار است‌، تا توبه‌ نکند و با کسب‌ طهارت‌ قلبي‌ و باطني‌، شايستگي‌ و لياقت‌ لازم‌ را کسب‌ ننمايد، چگونه‌ مي‌تواند خود را به‌ ائمه‌ (ع‌) نزديک‌ کند و توسل‌ جويد و آنان‌ را شفيع‌ خود قراردهد؟
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

 1 نظر

دعا

01 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
چگونه از خداوند، حاجاتمان را درخواست کنیم؟
🌺پاسخ:
قرآن كريم مى فرمايد: أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَ ؛چه كسى است كه اجابت میکند فرد درمانده را هرگاه او را بخواند. (سوره نمل، آیه 62)اذا دعاه‏ يعنى هرگاه خدا را بخواند. نه اينكه ظاهراً خدا را بخواند، ولى باطناً دل به اسباب ظاهرى و عوامل ديگر داشته باشد.
👈میتوان گفت كه شرط اضطرار و صداقت يا حقيقت لازم و ملزوم يكديگرند. زيرا وقتی فرد تنها و تنها خدا را میخواند كه از همه جاى ديگر رانده و درمانده شده است؛ و از طرف دیگر اگر انسان بيچاره و مضطر شد، حقيقتاً و صادقانه روى به خدا می آورد.اين معنا را در آيه 186 از سوره مبارکه بقره نیز مشاهده می کنیم: وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ؛ و چون بندگان من از تو سراغ مرا میگيرند، من نزديكم و دعاى دعا كننده را اجابت میکنم به شرطى كه در دعايش مرا بخواند
✅ مسئلت از خداوند يعنى توجه كامل به خدا و ايمان به علم و قدرت مطلقه او كه اختيار همه چيز و همه كس را در دست دارد.
🔹ويى خداوند میفرمايد، اگر واقعاً مرا و تنها مرا، بدون تكيه بر ديگرى دعوت كرديد، من اجابت میکنم.
💠هنگام دعا باید متوجه باشيم كه دعا به معناى تعيين تكليف براى خدا نيست. علامه جعفری میفرمایند: مسئلت كردن غير از تكليف معين كردن است. در حالت دعا و مسئلت از خداوند بايد همانند تابلوى نقاشى باشيم. زير دست نقاش چيره دست و ماهر، بی حركت و تسليم مطلق در برابر مشيت الهى. هنگام دعا، واقعاً تسليم محض خداوند باشيم. 
📌اين حالت تسليم به رشد روحى كمك میكند. بر خلاف تصور عده‏ اى كه‏ فكر میكنند تسليم انسان در برابر خداوند باعث نفى اختيار و اراده میگردد، رابطه بنده با خداوند همانند رابطه نيرو گرفتن كسى است كه به نيرو نيازمند باشد و از كسى كه منبع قدرت و نيرو است درخواست می‏كند. 
🔹بهترين شاهد مدعاى ما به اين كه حالت تسليم محض در برابر خدا بودن باعث قدرتمند شدن انسان میگردد، حالت انبيا عظام الهى است كه ضمن اتكاى به خدا و تسليم او بودن بزرگترين قدرت و شهامت را از خود نشان میدادند. (علامه محمد تقی جعفری، تفسير نهج ‏البلاغه، ج 15، ص 10
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

 1 نظر

دعا

01 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي
 نظر دهید »

دعا

01 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

​

‍ آیت الله مجتهدی تهرانی(ره): 

 كسي كه خدا به او توفيق دعا كردن داده، توفيق اجابت را هم داده است.
     🔹ادعوني استجب لكم🔹
روايت داريم هركس بعد از نماز ، يك دعای مستجاب دارد، وقتي خدا به شما ميگويد بعد از نماز دستت را بلند كن و يك حاجت از خدا بخواه چرا نميكنی⁉️ 
آنوقت ميگويی چرا دعا مستجاب نميشود؟!

بعد از نماز دعا كن🌹

سلام كه دادی دستت را بالا ببر و دعا كن …

 نظر دهید »

نماز

01 اردیبهشت 1396 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
اگر نماز نخوانيم آيا به جهنم ميرويم؟
🌺پاسخ:
طبق آموزه‌های دینی ما، نماز اولین فعل عبادی در میان اعمال دینی ما است؛
🍃 یعنی پس از اصول اعتقادی (اصول دین)، در مرحله عمل که از آن به فروع دین تعبیر می‌شود، اولین چیزی که موضوعیت دارد، نماز است که از آن به ستون و عمود دین تعبیر شده است.
☘ نیز در تعابیر آمده است که اگر نماز انسان مورد پذیرش واقع شود، دیگر اعمال عبادی هم پذیرفتنی است. (کافی، ج 2، 268)
🔹قرآن می فرماید در قیامت اهل بهشت از مجرمين مى ‏پرسند ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ يعنى چه چيز شما را داخل دوزخ كرد؟
 🔻قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَمى‏ گويند: ما از نمازگزاران نبوديم.(اگر نماز مى ‏خوانديم نماز ما را به ياد خدا مى ‏انداخت، و نهى از فحشاء و منكر مى ‏كرد، و ما را به صراط مستقيم الهى دعوت می کند
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

 نظر دهید »

دعا

29 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌻‍ شرایط دعا کردن 🌻‍
❶ اعتراف به گناهان

❷ شکر نعمتها

❸ صلوات بر محمد و آل محمد

❹ دعا کردن و حاجت خواستن

❺ صلوات بر محمد و آل محمد.
🌻‍ اگر دعایتان مستجاب شده مواظب سه حالت باشید 🌻‍
❶ آن که عُجب نکنى و نگویى من معلوم مى شود آدم خوبى هستم که دعایم مستجاب شد زیرا عجب و خودپسندى باعث فساد عمل و غلبه شیطان است.

❷ شکر و حمد خدا نمایى که تفضل کرد بر تو به اجابت دعاى تو، بلکه مستحب است دو رکعت نماز شکر بجا آورى .

❸ همین که دعاى تو مستجاب شد ترک دعا نکنى و باز در خانه خدا بروى تا بیگانه نشوى و در وقت حاجت خواستن دوباره آشنا باشى .
🌻‍ اگر دعایتان به اجابت نرسید مواظب این سه حالت باشید 🌻‍
❶ آن که مایوس نشوى از رحمت خدا، زیرا به اجابت نرسیدن دعا ممکن است به سبب گناهان تو باشد که مانع اجابت است پس درصدد رفع آن به توبه و تعذیب نفس برآى .

❷ ترک دعا نکن .

❸ راضى باش به تقدیر الهى تا همان رضاى تو باعث اجابت دعایت بشود.
🔶‍ امام حسن علیه السلام مى فرماید:

« من ضامنم از براى کسى که در قلب او چیزى خطور نکند بجز رضا و خشنودى به قضاى خدا این که دعا کند پس مستجاب شود.»
‌

 1 نظر

نماز

29 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

📝چرا کسانی که در آخرالزمان زندگی می کنند رزق و روزیشان تنگ است؟ ⁉️

✅مردی به خدمت امام صادق(ع) آمد و عرضه داشت : من مرتکب گناهی شده ام.

امام صادق(ع) فرمود :خدا می بخشه.

آن شخص عرضه داشت :گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگ است.

امام فرمود: اگر به اندازه ی کوه باشد خدا می بخشد.
آن شخص عرضه داشت: گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگتر است.
امام فرمود : مگر چه گناهی مرتکب شده ای؟

وآن شخص به شرح ماجرا پرداخت.

پس از اتمام سخن امام صادق(ع) رو به آن مرد کرد و فرمود: خدا می بخشد ، من ترسیدم که نماز صبح را قضا کرده باشی.

از امام صادق(ع) پرسیدند که چرا کسانی که در آخر زمان زندگی می کنند رزق و روزیشان تنگ است؟

فرمودند : به این دلیل که غالبا نمازهایشان قضا است.

↩همچنین مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید:

اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک بار نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش خواهد شد

 آنهایی ک نماز خواندن برایشان سنگین است باید ب ایمان خود شک کنند

انهایی ک صدای حق را میشنوند ولی دلشان تکان نمیخورد ب خود شک کنند.

آنهایی که احادیث مربوط ب نماز را میشنوند و دلشان تکان نمیخورد ب خود شک کنند 

هم ترس از جهنم باید باشد هم شوق بهشت باید باشد هر دو در کنار هم باید باشند. 

گناه کسیکه نماز نخواند بیشتر است از کسیکه ۷۰ پیغمبر کشته است . ولی بعضی اوقات گناه انقدر برایمان عادی میشود ک انگار نه انگارمان است.

دقت کن در حدیث بالا : امام صادق فرمودند ترسیدم نماز صبحت غذاشده باشد.

نکته:!!!!!!!

این را هم بدانیم هرکس نماز نخواند هیییچ عبادتی از وی قبول نمیشود.

وامام صادق ع فرمودند کسیکه نماز نخواند قطعا جهنمی خواهد بود.یکی از علائم آخر الزمان ضایع کردن نماز است.

 نظر دهید »

دوستی با خدا

29 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

❤️اگر خدا را دوست داری❤️
اگر خدا را دوست داری، خدا گفته است:

💠لا یسخر قوم من قوم

👈🏻همدیگر را «مسخره نکنید.»
اگر خدا را دوست داری، خدا گفته است:

💠ولا تلمزوا انفسکم

👈🏻از همدیگر «عیب جویی نکنید»
اگر خدا را دوست داری ،خدا گفته است:

💠ولا تنابزوا بالالقاب

👈🏻 «لقب زشت» به هم ندهید.
اگر خدا را دوست داری، خدا گفته است:

💠و انفقوا فی سبیل الله

👈🏻در راه خدا «انفاق کنید.»
اگر خدا را دوست داری ،خدا گفته است:

💠و بالوالدین احسانا

👈🏻و «به پدرو مادر نیکی کنید.»
اگر خدا را دوست داری، خدا گفته است:

💠اجتنبوا کثیرا من الظن

👈🏻از بسیاری «از گمان ها دوری کنید»

 نظر دهید »

دعا کردن

29 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌻‍ شرایط دعا کردن 🌻‍
❶ اعتراف به گناهان

❷ شکر نعمتها

❸ صلوات بر محمد و آل محمد

❹ دعا کردن و حاجت خواستن

❺ صلوات بر محمد و آل محمد.
🌻‍ اگر دعایتان مستجاب شده مواظب سه حالت باشید 🌻‍
❶ آن که عُجب نکنى و نگویى من معلوم مى شود آدم خوبى هستم که دعایم مستجاب شد زیرا عجب و خودپسندى باعث فساد عمل و غلبه شیطان است.

❷ شکر و حمد خدا نمایى که تفضل کرد بر تو به اجابت دعاى تو، بلکه مستحب است دو رکعت نماز شکر بجا آورى .

❸ همین که دعاى تو مستجاب شد ترک دعا نکنى و باز در خانه خدا بروى تا بیگانه نشوى و در وقت حاجت خواستن دوباره آشنا باشى .
🌻‍ اگر دعایتان به اجابت نرسید مواظب این سه حالت باشید 🌻‍
❶ آن که مایوس نشوى از رحمت خدا، زیرا به اجابت نرسیدن دعا ممکن است به سبب گناهان تو باشد که مانع اجابت است پس درصدد رفع آن به توبه و تعذیب نفس برآى .

❷ ترک دعا نکن .

❸ راضى باش به تقدیر الهى تا همان رضاى تو باعث اجابت دعایت بشود.
🔶‍ امام حسن علیه السلام مى فرماید:

« من ضامنم از براى کسى که در قلب او چیزى خطور نکند بجز رضا و خشنودى به قضاى خدا این که دعا کند پس مستجاب شود.»
‌

 نظر دهید »

ترک نماز

28 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

‍📛 ترک نماز
☀️ پیامبر (ص): 

هرگاه کسی نماز صبح را نخواند، فرشته ای از آسمان او را صدا می‌کند:ای زیانکار❗️
♨️و هرگاه نماز ظهرش را نخواند، فرشته ای به او می‌گوید: ای خیانتکار❗️
♨️و هرگاه شخص نماز عصر خود را نخواند، گوید: ای بی دین❗️
♨️و اگر نماز مغرب خود را نخواند، گوید: ای کافر❗️
♨️و اگر شخص نماز عشاء را ترک کند، گوید:وای برتو که در تو هیچ خیر و منفعتی نیست.
💠رسول خدا (ص):
🔥 در جهنم یک وادی است که از شدت عذاب آن، جهنمیان هر روز هفتاد مرتبه از آن می‌نالند و در وادی، خانه ای از

 آتش و در آن خانه چاهی قرار دارد که در آن چاه تابوتی است و در

 آن تابوت ماری است که هزار سر دارد و در هر سری هزار دهان و در هر دهان هزار نیش است و این جایگاه کسانی است که نماز نمی‌خوانند و شراب می‌نوشند❗️🔥
📕وسائل الشیعه،ج 3ص 31

📘 لئالی الاخبار، ص 395

 نظر دهید »

معنای تسبیحات

28 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🍂‍ معنای تسبیحات حضرت زهرا(س) 🍂‍ 

« اَللهُ اَکْبَر »

 

🌻‍ انسان با گفتن «الله اکبر» به نهایت عجز خود اعتراف می‌کند و به ناتوانی‌اش به درگاه الهی بارها اقرار می‌کند. 

جمیع بن عمیر می‌گوید: در محضر امام‌صادق(ع) بودم. حضرت از من پرسید: «جمله «الله اکبر» یعنی چه؟‌گفتم:‌یعنی خدا از همه چیز بزرگ‌تر است. حضرت فرمود:‌ مطابق این معنا خدا را چیزی تصور کرده ای و او را بزرگ تر از آن چیزها تصور نموده‌ای. عرض کردم: پس معنی «الله اکبر» چیست؟‌حضرت پاسخ داد:‌معنایش این است؛ «الله اکبر من ان یوصف؛ خداوند بزرگ‌تر از آن است که توصیف گردد.»
« اَلْحَمْدُلِلّٰه »
 🌻‍ پس از آن‌که انسان به عجز و ناتوانی خویش در شناخت خالق اعتراف کرد، با گفتن «الحمد لله» که از افضل اذکار تسبیح است،‌وارد مرحله بعدی می‌شود.

حضرت امام‌خمینی در باب حمد می‌فرماید: «حمد خدا مساوی شکر است؛ چنانچه در روایات کثیره وارد است، کسی که «الحمد لله» بگوید شکر خدا را ادا کرده است، چنانچه امام‌صادق علیه السلام فرمود:‌شکر هر نعمتی اگرچه بزرگ باشد،‌این است که حمد خدای عزوجل کنی».
« سبحان الله »

 

🌻‍ شخصی از حضرت علی علیه السلام پرسید:‌ »معنی «سبحان الله» چیست؟ حضرت فرمود: «سبحان الله» تعظیم مقام بلند و با عظمت خدا و منزه دانستن او از آنچه مشرکان می‌پندارند، است و زمانی‌که بنده این کلمه را می‌گوید، همه فرشتگان بر او درود می‌فرستند».

 نظر دهید »

پوشش در نماز

28 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

📿💁🏻نماز با بلوز و شلوار💁🏻📿
📍سوال: آیا نماز خواندن زن با بلوز و شلوار صحیح است؟
پاسخ: 
✅اگر خانمی با بلوز و شلوار نماز بخواند، در صورتی که جاهای لازم را بپوشاند، نمازش صحیح است. [1]
توجه🚨

 اگر زن بلوز و شلوار یا لباسی به تن کند که باعث جلب توجه نامحرم شودی یا به گونه ای باشد که برجستگی های بدن در آن پیدا و تحریک کننده باشد، باید بدن را بیش از آنچه برای نماز کافی است، با چادر یا مانتو مناسب بپوشاند و اگر نپوشاند، گناه کرده است؛ ولی نماز خواندن با آن لباس باطل نیست. [2]
—————
🌿پی نوشت: 

[1]. امام، استفتائات، ج 1، احکام نماز، س 35؛ خامنه ای، سایت، استفتائات جدید و اجوبه الاستفتائات، با استفاده از س 437 و استفتا؛ بهجت، استفتائات، ج 2، س 1541 و وسیله النجاه، با استفاده از م 628 و استفتا.

[2]. العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، (فی الستر و الساتر)، با استفاده از م 5؛ امام، استفتائات، ج 3، (احکام حجاب)، س 27؛ بهجت: استفتا؛ خامنه ای، اجوبه الاستفتائات، س 1364 و 1367؛ سیستانی، سایت، (حجاب)؛ صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1694 و 1729؛ مکارم، استفتائات جدید، ج 2، س 153 و 156 و 1023.

>>> برگرفته کتاب «رساله مصور»، ج2، ص 50.
#احکام_نماز

#احکام_بانوان

#احکام_پوشش

 نظر دهید »

دعا

28 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾

💠 دعای حضرت فاطمه زهرا (علیها سلام) در روز دوشنبه

🔹اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ قُوَّةً فِي عِبَادَتِكَ وَ تَبَصُّراً فِي كِتَابِكَ وَ فَهْماً فِي حُكْمِكَ

🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ لَا تَجْعَلِ الْقُرْآنَ بِنَا مَاحِلًا وَ الصِّرَاطَ زَائِلًا وَ مُحَمَّداً عَنَّا مُوَلِّياً.
🔸خدایا! از تو می-خواهم که توانایی در عبادتت، بصیرت در کتابت، و درک و فهم نسبت به احکامت را به من عطا فرمایی.

🔸خدایا! بر محمد و آل محمد درود فرست؛ و قرآن را دشمن مناقشه-گر ما قرار نده؛ ما را از صراط دور مگردان؛ و رسول خدا را از ما رویگردان مفرما.
📚 بحارالانوار جلد 87 صفحه 338

 نظر دهید »

خصوصیت مؤمن

26 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌹امام علی عليه السلام فرمودند:
مومن کسی است که: 

👈کسبش حلال است. 

👈اخلاقش مهربان و رئوف است. 

👈قلبش سالم از کینه و کدورت است. 

👈زیادی مالش را انفاق کند. 

👈زیادی سخنش را نگه می دارد. 

👈مردم از شرّش در امان باشند و به خیرش امیدوارند.

👈 با انصاف با ديگران برخورد مي كند.
📚نصایح صفحۀ ۲۸۱

 1 نظر

عبادی

26 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

‍​

 ‍
🌹 پیامی از برزخ 🌹
“شیخ رجبعلی خیاط: 
یکی از دوستان شیخ ، نقل می کند: روزی خدمت ایشان بودم، فرمود: 

جوانی را دربرزخ دیدم که می گفت:《نمی دانید این جا چه خبر است!هنگامی که این جا بیایید،خواهید فهمید. هر نفسی که به غیر خدا کشیده اید ،به زیان شما تمام شده است》

در همه عمر، جز حکایت دوست

             هرچه گفتیم ازآن پشیمانیم

 نظر دهید »

عبادت

26 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✨آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
🔴 همان طور که در سر چهار راه وقتی چراغ قرمز می شود، ترمز می کنید، دین هم چراغ قرمز دارد، چراغ قرمز دین ، کارهای حرام است، یعنی وقتی به کار حرامی رسیدی، ترمز کن و چراغ سبز دین هم کارهای حلال است.
💠 حال کسانی که برای چراغ قرمز ترمز می کنند، دو جور هستند:
👈یک دسته از ترس جریمه شدن ترمز می کنند، که این ترمز کردنشان خیلی چنگی به دل نمی زند، 
👈اما عده ای هم برای احترام گذاشتن به قانون ترمز می کنند که این مهم است.
🔥حال ما هم اگر از ترس جهنم نماز بخوانیم، این نماز خواندنمان زیاد چنگی به دل نمی زند؛ یعنی اگر به این خاطر صبح ها بلند مےشوی و نماز مےخوانی که به جهنم نروی، این نماز خواندن زیاد دلچسب نیست،
✅ اما اگر به تو بگویند: «اگر نماز صبح هم نخوانی به جهنم نمےروی» اما باز بلند شوی و نماز بخوانی، این خوب است.
🌹امیرالمومنین علی(ع) در مناجات های شان مےفرمودند: «خدایا عبادت من به خاطر ترس از جهنم و یا به طمع بهشت نیست، و لکن من تو را شایسته عبادت دیدم و به این خاطر عبادتت می کنم

 نظر دهید »

نماز

25 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

تسبیح

25 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🍃✨تسبیحات امیرالمؤمنین علیه السلام
آيا مي دانيد كه تسبيحاتي داريم به نام تسبيحات اميرالمؤمنين عليه السلام كه داراي فضيلت بسيار زياديه؟
👌و در عين حال خيليييي راحته!!

.

⬅ كيفيت اين تسبيحات:

١٠ بار سبحان الله

١٠ بار الحمدلله

١٠ بار الله اكبر

١٠ بار لا اله الا الله 

🌸✨بعد از هر نماز✨🌸

.

فضيلت اين تسبيحات:

اميرالمؤمنين عليه السلام به براء بن عازب فرمودند؛:

آيا كاري به تو ياد دهم كه چون آن را انجام دهي، از اولياي خدا خواهي بود؟؟

فرمود بله.

حضرت تسبيحات فوق را به او آموزش داداند و سپس فرمودند

هر كس اين تسبيحات را بعد از هر نماز بخواند، خدا هزار بلاي دنيوي را از او دور مي كند، كه آسان ترين آن بازگشت از دين است

و در آخرت براي او هزار منزلگاه آماده مي كند كه يكي از آن منزلت ها مجاورت رسول خدا صلي الله عليه و آله است

.

📚مستدرك الوسائل، ج٥، ص ٨٢

و بحار الانوار، چ بيروت، ج ٨٣،

 نظر دهید »

ذکر

25 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🍃‍ لا إله إلّا اللّه یعنی؟ 🍃‍
🌻‍ «لا إله إلّا اللّه» یعنی پایان دادن حکومت هوای نفس در وجود؛ یعنی پاک کردن تمام رذایل اخلاقی از صفحه نفس؛ یعنی آراسته شدن به حسنات اخلاقی، یعنی خلوص و پاکی؛ یعنی بصیرت و بینایی؛ یعنی هم چون انبیا با تمام طاغوت‌ها تا ریشه کن کردن آنان مبارزه کردن؛ یعنی ریشه تمام گناهان را از سرزمین وجود خویش درآوردن و به جای آن نهال عمل صالح کاشتن.
🌻‍ «لا إله إلّا اللّه» یعنی از تمام مکتب‌ها بریدن و به مکتب انبیا و امامان علیهم السلام پیوستن؛ یعنی فهم قرآن و عمل به تمام دستورها و قوانین الهی؛ یعنی آراسته شدن به صلاح و سداد و عفّت و تقوا.
🌻‍ «لا إله إلّا اللّه» یعنی همه روز خود را به پاکی سر بردن و شب خود را به پاکی و طهارت و عبادت به روز آوردن؛ یعنی در مقابل حوادثی که بر مسلمانان می‌رود بی‌تفاوت نماند، یعنی حلّ مشکلات عباد خدا برای رضای خدا.
این همه ثواب، فقط به گفتار تنهای زبان نیست و ارجحیّت آن بر آسمان‌های هفتگانه و زمین در گفتن تنهای آن خلاصه نمی‌شود، بلکه این ارجحیّت در تجلّی حقیقت «لا إله إلّا اللّه» در هستی و عمل و اخلاق انسان است.
🍁‍ پیامبر اکرم (ص) فرمودند :
هر کس در ماه رجب، هزار مرتبه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» بگوید، خداوند برای وی هزار حسنه نوشته، و هزار شهر در بهشت بنا می کند.

🗒وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۴۸۴

 نظر دهید »

اعتکاف

25 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌸 سخنی با آن‌ها که سه روز معتكف بودند
🔻رهبرانقلاب: در ایام #اعتکاف در ماه مبارک رجب، در بسیاری از مساجد سراسر کشور، جوانان ما، زنان و مردان از قشرها و سنین مختلف، رفتند و در مسجد ماندند؛ سه روز روزه گرفتند و با خدا مأنوس شدند.

🔹بعد از آن هم با گریه و اشک و آه، مسجد را وداع گفتند و بیرون آمدند، تا برای سال آینده آماده شوند.

🔹عزیزان من! این برای یک جامعه، علامت خوبی است. «الّذینَ إنْ مَکّنّا هُمْ فِی‌الأرْضِ أقامُوا الصّلوةَ» علامت یک حکومت الهی، علامت یک حرکت صحیح و دارای جهت‌گیری صحیح است.

🔺این را جدّی بگیرید و تقویت کنید. ۱۳۷۵/۱۰/۱۹

 نظر دهید »

قرآن و استغفار

24 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

نماز

24 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

💚تاثیراتـــــ روحے و روانی نمـــــاز 💚
①: نمازگزار قلب مطمئن و آرامی دارد زیرا به بزرگ‌تر بودن خداوند از همه افراد و شخصیت‌ها و قدرت‌ها و امکانات اطمینان دارد و خود را وابسته به آنچنان منبع قدرتی می‌داند که همه جهانیان در قبضه او هستند.

☝️ این اطمینان قلبی موجب رشد شخصیت و وقار انسان می‌شود.
②: نماز موجب اتصال انسان به قدرت بی‌نهایتی است که همه قدرت‌ها برگرفته از او و در برابر توان مطلق او هیچ‌اند. اتصال و پیوند با خداوند به انسان قدرتی می‌بخشد که در برابر دیگر قدرت‌ها سر تسلیم فرود نمی‌آورد.
③: اگر دست کودک در دست پدری قوی و مهربان باشد، احساس قدرت و آرامش می‌کند، اما اگر تنها باشد هر لحظه ترس و دلهره این را دارد که دیگران آزارش دهند. انسانی که با خداوند رابطه ایجاد نماید در برابر سایر قدرت‌ها احساس قدرت و آرامش می‌کند.
④: اولیای خدا به واسطه‌ی عبادت و اطاعت خداوند در هیچ شرایطی دچار اضطراب نمی‌گردند، اما قدرت و ثروت و صنعت نتوانسته است برای سرمایه‌داران بزرگ و صاحبان علم و صنعت آرامش روحی و روانی به ارمغان بیاورد.

☝️ اگر انسانی با ایمان و توجه کامل، هر روز بیش از 360 مرتبه در نماز خود بگوید: خدا بزرگ‌تر است از هیچ قدرت و ابر قدرتی هراس نخواهد داشت.
⑤: نماز بهترین دارو برای پیشگیری و درمان رنج‌های درونی و نگرانی‌های موجود است.

☝️ به خصوص در مورد نوجوانان و جوانان، تربیت دینی و ایجاد رابطه‌ آن‌ها با خداوند موجب درمان رنج درونی، فشار عاطفی، نگرانی، ترس و احساس گناه- که از ویژگی‌های دوره نوجوانی است – می‌شود.
⑥: به عقیده روان شناسان، فرق نوابغ و افراد عادی در امکان تمرکز ذهن و قوای عقلانی است نه در توانمندی و سایر صفات فکری.

🌻 از آن جا که نماز روزانه 5 بار فکر را در مدار تمرکز قرار می‌دهد و تمرینی برای تمرکز فکر است، موجب ایجاد تمرکز ذهن و تقویت قوای فکری و روحی انسان می‌شود.

 1 نظر

مبارزه با نفس

24 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
چگونه مي شودحب نفس را ازبين برد؟
🌺پاسخ:
اسلام در مبارزة همه جانبه و عملي با خودخواهي، اصولي را مورد توجه قرار داده است كه در اينجا به چند نمونه از آنها اشاره ميكنيم.
1⃣ تشخيص بيماري

در درمان بيماريهاي جسماني، ركن اساسي تشخيص بيماري است. در معالجه و درمان بيماريهاي روحي و رواني نيز بايد ريشه و منشأ بيماري كشف شود. در اين باره امام علي ـ عليه السّلام ـ فرمود: «طُوبي لِمَنْ شَغُلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النّاس». خوشا به حال كسي كه قبل از پرداختن به عيوب ديگران در برطرف كردن عيوب خود كوشا باشد.(1)
2⃣ احساس وابستگي به خدا

بهترين راه نجات از خودخواهي اين است كه انسان باور كند كه در وجودش نوعي وابستگي به خداوند قرار دارد و آنچه او را به راهي جز راه حق ميكشاند خود واقعي نيست. به عبارتي سرچشمه اصلي خودخواهي، عدم شناخت خويشتن است. چرا كه اگر انسان خود را به خوبي بشناسد كوچكي خود را در برابر عظمت پروردگار، و ناچيز بودن اعمالش را در برابر مسؤوليتهاي سنگين كه برعهده دارد و نعمتهاي عظيمي را كه خداوند به او بخشيده بداند، هرگز گام در مسير خودخواهي نخواهد گذاشت. خودخواهي و حبّ ذات، مايه عقب ماندگي است. زيرا رمز تكامل، اعتراف به تقصير و قبول وجود نقصها و ضعفهاست.

به همين دليل اولياي خدا هميشه به تقصير و قبول وجود نقصها و ضعفها معترف بودند. آنان هميشه به تقصير خود در برابر وظايف الهي معترف بودند و مردم را از خودخواهي و بزرگ شمردن اعمال خويش، نهي ميكردند.
3⃣تعادل در آرزوها

اسلام با ارائه دستورهاي بيشماري، در تمام زمينه ها حدود مناسب براي هر گرايش را تعيين فرموده است. به طوري كه اگر اين مرزها رعايت شود سهم هر آرزويي ادا شده و از هر گونه افراط و تفريط جلوگيري به عمل ميآيد.

التزام به احكام شرعي در تمام زمينه ها يك راه حل عملي براي ايجاد تعادل در بين اميال گوناگون و جلوگيري از رشد بيرويّه خودخواهي در انسان است.(2)
** پی نوشت ها:

1. مجلسي، محمد باقر، بحارالانوار، ج 1، ص 199.

2. همان، ص 94ـ95.

 نظر دهید »

سحر

24 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

استاد فاطمي نيا: 
هركس كه به او چيزي داده اند، درساعات سحر داده اند.

نمازهاي واجب را اگر نخواني خوف كتك خوردن وعقاب است؛ اما در نافله اين حرفها نيست، بنده با تمام رغبت وآزادي آن را انجام ميدهد، نافله اي انسان را ترقي ميدهد كه كاشف از محبت الله باشد. 
اگركسي بداند نافله چيست ، بهشت وجهنم را فراموش ميكند!

درحديث داريم كه خداوند ميفرمايد:

“آفرين به بندگان من و زائران من”

كسي كه در دل شب براي مناجات با محبوب ازلي وخواندن نماز شب بيدار ميشود، زائر خداوند است!
انسان ميرود به زيارت اكرم الاكرمين! آيا مرتبه اي از اين بالاتر هست كه خداوند به بنده اش كه ازروي عشق ومحبت او در دل شب بيدار شده است ، بگويد:خوش آمدي! مرحبا! تو زائر مني!

 نظر دهید »

نماز

24 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

❎"هرگز نمازت را ترک مکن “
💠میلیون ها نفر زیر خاک بزرگترین آرزویشان🙏

💫 بازگشت به دنیاست
☝️تا یک ” سجده ” کنند

﴿حَتَّى إِذَا جَاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ رَبِّ ارْجِعُونِ (99) لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحاً فِيمَا تَرَكْتُ كَلَّا إِنَّهَا كَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِنْ وَرَائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ (100)﴾

[سورة المؤمنون]

 

👑پادشاهی درویشی رابه زندان انداخت،نیمه شب خواب دیدکه بیگناه است، پس اوراآزاد کرد،،

پادشاه گفت حاجتی بخواه !

درویش گفت :وقتی خدایی دارم که نیمه شب تورابیدارمیکندتامراازبند رها کنی،، نامردیست که ازدیگری حاجت بخواهم
🤔🤔🤔

➖خواستند یوسف را بکشند، یوسف نمرد…

➖خواستند آثارش را از بین ببرند، ارزشش بالاتر رفت…

➖خواستند او رابفروشند که برده شود،پادشاه شد…

➖خواستند محبتش از دل پدرخارج شود، محبتش بیشتر شد…

⬅از نقشه های بشر نباید دلهره داشت…

چرا که اراده ی خداوند بالاتراز هر اراده ای است…
🌖یوسف میدانست، تمام درها🔒بسته هستند، اما به خاطر خدا ؛حتی به سوی درهای بسته هم دوید…

و تمام درهای بسته برایش باز شد…
🔵اگر تمام درهای دنیا هم به رویت بسته شد،

به دنبال درهاي بسته برو

چون خدای “تو"و “یوسف” یکی ست…….
🌿از پاهايی که نمی توانند تو را به ادای نماز ببرند،

انتظار نداشته باش که تو را به بهشت ببرند..

 قبرها، پر است از جوانانى که میخواستند در پیری توبه کنند…
🍃🌺رسول الله فرموده اند🌺🍃

➖نماز صبح : نور صورت

➖ظهر : بركت رزق

➖عصر : طاقت بدن

➖مغرب : فايده فرزند

➖عشاء : آرامش

 نظر دهید »

توبه

23 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
براي گناهان کبيره و خيلي بد هم خداوند توبه ما را مي پذيرد؟
🌺پاسخ:
توبه ندامت و پشيماني واقعي از گناهان گذشته است و اين ندامت , ندامت قلبي است , ولي اظهار آن به اين نحوه است : استغفراللّه ربى و أتوب اليه .تكرار اين لفظ همراه با ندامت قلبي بسيار مطلوب است . 
🔹البته توبه‌ واقعي آن است كه علاوه بر اعتراف به جهل و ندامت و تنفّر قلبي، با عمل نيكو و صالح ، كاستي ها يي را كه دارد ، جبران كند
🍀بنابراين بايد عملاً خطاها جبران گردد . قسمت هايي كه از روح انسان و يا جامعه بر اثر گناه آسيب يافته، اصلاح و مرمّت شود.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

 1 نظر

اعتکاف

23 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

استادپناهیان:
💠 مهم‌تر از عبادت، هدف از عبادت است. اگر کسی عبادت را با یک هدف نازل انجام دهد به همان میزان از ارزش عبادتش کم خواهد شد. مثلاً تصمیم بگیرد آدم خوب یا اخلاقی شود. برخی به‌اشتباه هدف از عبادت را اخلاق می‌گیرند.
💠 بنده اخلاق را انکار نمی‌کنم. اخلاق خوب است ولی در حد و اندازه‌هایی نیست که هدف عالی عبادت قرار گیرد.
💠 امام صادق (ع) دو صفت برجسته اخلاقی صبر و شکر را به سگان مدینه نسبت می دهند. معلوم می شود اخلاقی رفتار کردن زیاد هم هنر نیست. حیوانات هم گاهی از این اخلاق بهره‌مندند.(هَکَذَا تَفْعَلُ الْکِلَابُ عِنْدَنَا؛مستدرک،ج11، ص220)
💠 اخلاق اتفاق خوبی است که در مسیر راه بندگی رخ می‌دهد و خیلی ربطی به هدف بندگی ندارد؛ حتی بدون بندگی هم می‌شود؛ انسان اخلاق خوبی داشته باشد.
💠 کسانی که در بندگی استکبار می‌ورزند در برخی از اخلاقیات بسیار برجسته می‌شوند. می‌بینید یک صفت اخلاقی را به‌صورت عاشقانه‌ای می‌پردازند. بنابر نقلی، ابن ملجم در یک نگاه ساده، ناگهان مهربانی و دلسوزی به بازماندگان و یتیمان جنگ نهروان در او شعله‌ور شد و تصمیم گرفت امیرالمؤمنین را بکشد.(فَتَرَحَّمُوا عَلَیْهِم‏؛ اعلام الوری/ ص199) 
💠 بعضی که حالاشان بدتر است، هدف خودشان از عبادت را هدفی پایین‌تر از اخلاق قرار می‌دهند؛ که عبارت است از آرامش! الآن برخی روانشناسان می‌گویند اگر عبادت؛ مایۀ آرامش تو است؛ عبادت کن؛ مهم آرامش تو است. اما نه آدم شدن و نه آرام شدن نمی‌تواند هدف از بندگی باشد. هدف بالاتر از این‌هاست.
💠 هدف از عبادت چیست؟ هدف از عبادت؛ همان هدف زندگی است که فرمود: ای انسان تو به‌سوی ربّ خودت رونده‌ای است که رنج می‌کشی؛ و چه رنجی! و نهایتاً به ملاقات خدا خواهی رسید. «یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّکَ کادِحٌ إِلى‏ رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاقیهِ»(الانشقاق؛6)
💠 هدف ما ملاقات باخداست؛ و این بزرگ‌ترین اتفاق زندگی ماست و او بزرگ‌ترین کسی است که ما قرار است به ملاقات او برویم. لذت دیدن او هرگز تمام نمی‌شود به همین دلیل عمر جاودانه به من و شما داده است.
💠 لذت دیدن او، از لذت دیدن همه دیدنی‌ها که او خلق کرده بیشتر است. مستی بوی او؛ از تمام عطرهای عالم بیشتر است. او همه این عالم را آیت خود قرار داده است. تمام لذت‌های عالم نشانی از اوست. خودش چیز دیگری است.
💠 او ما را برای خودش آفریده، نه اینکه خوب شویم بعد برویم از او پاداش بگیریم. 
💠 عبادت از فرصت‌های استثنایی است تا مستقیم با خودش حرف بزنی و ملاقات را تمرین کنی. آن‌قدر این ملاقات باعظمت است، بالاتر از تماشای کائنات؛ هرروز پنج مرتبه سر سجاده نماز می‌روی تا تمرین ملاقات کنی. امام رضا (ع) فرمود: «کسی به ذکر بپردازد (که مصداق اتم عبادت است) و مشتاق لقاء خدا نشود خودش را مسخره کرده است.»(معدن الجواهر/ ص 59) پس به چه دلیل عبادت می‌کنی؟!
💠 اعتکاف یعنی به شما فرصت داده‌اند که سه روز پی‌درپی او را عبادت کنی. شما داوطلبانه آمده‌اید که ببیند چه اتفاقی بعد از مرگ می‌افتد؛ شما کنجکاوی خود را نشان می‌دهید که در پس پرده مرگ چیست؟ می‌خواهم مشتاق آن شوم فرمود: «مرگ مؤمن مثل بوییدن یک گل خوشبو که مست‌کننده است»(فَیُوضَعُ عَلَى ذَقَنِه‏؛ الاختصاص، ص345)(المَوتُ رَیحانَةُ المؤمن‏؛ دعائم/ج 1/ ص 221) مرگ جلوه‌ای از لقاءالله است.
💠 یکی از برنامه‌های پیشنهادی اعتکاف؛ می تواند نوشتن وصیت‌نامه باشد. شاید مزه لقاءالله را با نوشتن وصیت‌نامه به ما چشاندند.
#سخنرانی #استاد_پناهیان در افتتاحیه مراسم #اعتکاف 

#مسجد_دانشگاه_تهران - 96.1.21 

 1 نظر

مبارزه با نفس

22 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

اعتکاف

22 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

اعتکاف

22 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي
 نظر دهید »

اعتکاف

22 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✅ آنچه خوب است درباره اعتکاف بدانیم (1) 
🌺اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.  

                  

💧تعریف اعتکاف

اعتکاف،در لغت ‏به معنای توقف در جایی است و در احکام عبارت است از ماندن در مسجد به قصد عبادت خداوند با شرایطی که خواهد آمد.

انسان می‏تواند در حال اعتکاف، بنشیند، بایستد، بخوابد یا راه برود.
💧اقسام اعتکاف

اعتکاف بر دو قسم است، مستحب و واجب، که در اصل یک عمل مستحبی است ولی ممکن است ‏به سببی واجب شود مانند:

نذر، عهد یا قسم مثلا انسان نذر کند یا با خدای خود عهد کند یا قسم بخورد که اگر در فلان کار موفق شد یا از فلان بیماری شفا پیدا کرد چند روز در مسجد معتکف شود.

 

💧زمان اعتکاف

در طول سال در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند و روزه بگیرد صحیح است ولی بهترین زمان برای اعتکاف ماه مبارک رمضان و دهه آخر آن است.

شرایط اعتکاف کننده:

عقل (از دیوانه صحیح نیست)

ایمان (از غیر مؤمن صحیح نیست)

قصد قربت (هرگونه ریا و خودنمایی، اعتکاف را باطل می‏کند)
💧روزه داری در ایام اعتکاف

اجازه گرفتن از کسی که اجازه او لازم است مثلا فرزند از والدین
💧شرایط اعتکاف:

زمان آن از سه روز کمتر نباشد

مکان آن در مسجد باشد

ادامه ماندن در مسجد و خارج نشدن از آن
💧نیت اعتکاف

اعتکاف همانند سایر عبادات باید با نیت و قصد قربت ‏باشد و هرگونه ریا و خودنمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می‏کند.

در نیت اعتکاف قصد وجه شرط نیست یعنی لازم نیست قصد کند که اعتکاف واجب است‏ یا مستحب.

از آغاز تا پایان اعتکاف باید با نیت و قصد قربت‏باشد بنابر این اگر به همین قصد اعتکاف را شروع کند صحیح است همچنین اگر به قصد اینکه فردا معتکف شود به مسجد برود و از اول وقت (طلوع فجر) در آنجا باشد صحیح است.
💧روزه اعتکاف

انسان در ایام اعتکاف باید روزه بگیرد، بنابر این کسی که نمی‏تواند روزه بگیرد مانند: مسافر، مریض و … و کسی که عمدا روزه نگیرد، اعتکافش صحیح نیست.

لازم نیست که روزه، مخصوص به اعتکاف باشد بلکه هر روزه‏ای باشد صحیح است مثلا در ایام اعتکاف روزه قضا یا نذری بجا آورد.

انسان می‏تواند نذر کند در سفر روزه بگیرد و به نظر برخی مراجع معظم تقلید حتی هنگام سفر هم می‏تواند نذر کند که روزه بگیرد و در این صورت اعتکافش صحیح است.

 نظر دهید »

نماز

22 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

چه طور یک نماز خوب، بخوانم؟
نماز خوب خواندن، خیلی ساده است. مدتی سعی کن سر نماز رعایت ادب کنی، به تدریج خواهی دید که خدا چه عشقی از خودش به دل تو خواهد انداخت.
 📌 مدتی در بارگاه ربوبی ادب را رعایت کن، خدا کم‌کم معرفتی به تو عنایت خواهد کرد که قابل وصف نیست. 
🌱 فعلاً مؤدبانه نماز خواندن را یاد بگیر، تا انشاءالله توفیق نماز خواندن عارفانه و عاشقانه را هم پیدا کنی

 نظر دهید »

اعتکاف

20 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

👇👇👇
💢 سوال:
☑️ اعتکاف در چه مکان هایی جایز است؟
✍️ پاسخ:
✅ - اعتكاف در غير از مساجد چهارگانه (اعم از جامع و غير آن) به قصد رجاء مطلوبيت (به اميد اين‌كه مطلوب خداوند واقع شود) مانعی ندارد.
1 - مساجد چهارگانه: مسجد الحرام، مسجد النبی (صلی الله عليه وآله وسلّم)، مسجد كوفه و مسجد بصره
۲- مسجد جامع، مسجدی است که برای اجتماع عامه مردم شهر، بنا شده، بدون اين که اختصاص به گروه و محله خاصی پيدا کند.
۳ - اعتکاف در مساجد دانشگاه‌های به قصد رجاء اشکال ندارد.
۴- پشت بام مسجد در حكم مسجد است مگر اين‌كه احراز شود كه هنگام وقفِ مسجد، پشت بام آن از وقف خارج شده است.
۵- اعتکاف در حياط مسجد اگر جزو مسجد نباشد، اعتکاف صحيح نيست.
۶ - بنا براحتياط واجب گذاردن وسائلی مانند كيف موجب حق سبقت می‌شود به شرط آن که از زمان گذاردن آن وسيله تا آمدن شخص زياد فاصله نشود، به نحوی كه منجر به تعطيلی مكان شود.
مطابق فتوای مقام معظم رهبری

 1 نظر

ذکر

19 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

👌ذکرها سه دسته هستن :
✅یه دسته پاک کننده اند

گناه و زشتی رو پاک میکنن

مثل : «استغفرالله»
✅یه دسته مدادند

برامون حسنه مینویسند

مثل : «الحمدلله»،«سبحان الله» ،«لااله الاالله»
✅و اما یه ذکری هست

که هم پاک کنه و هم مداده ،

گناهان را پاک میکنه بجاش حسنات مینویسه!!..

و آن :

صلوات بر محمد و آل محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

.

 1 نظر

نماز اول وقت

18 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌺🌹🌹 نماز اول وقت را ترک نکنید! 🌹🌹🌺
🔷🔹«نماز اول وقت» خیلی موثر است. آنهایی که هر چند می زنند، کار و بارشان جور نمی شود، به خاطر این است که نماز اول وقت نمی خوانند:|. شما جوان ها را موعظه می کنم که اگر می خواهید دنیا و آخرت داشته باشید، نماز اول وقت را ترک نکنید.
🔷🔹 روایت دارد اگر کسی نماز مغرب و عشاء را آنقدر دیر بخواند که آسمان پر از ستاره شود، ملعون است؛ و همینطور روایت دارد در مورد کسی که نماز صبحش را آنقدر دیر بخواند که ستاره ای در آسمان نباشد، او هم ملعون است. تا اذان را گفتند، نماز را شروع کنید.🌹
✅نماز اول وقت را ترک نکنید.

 2 نظر

نماز صبح

17 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🍂‍ دلیل"تاکید بر نماز صبح” ازلحاظ علمی🍂‍ 
با خواب غلظت خون بالا میرود

وهرچه به صبح نزدیک میشویم

خون غلیظ تر میشود.

و درست لحظات نزدیک شدن

به اذان به حد اعلا می رسد.

بهمین خاطر است که

اکثر سکته ها سحر اتفاق میفتد…

کسانی که بیدار میشوند

با وضو گرفتن قدری خون تنظیم میشود

و با خواندن نماز ، بدن کاملا بالانس شده

و به حالت نرمال باز میگردد…

و این چنین است که هیچ کدام از

دستورات خداوند مهربان بدون حکمت نیست…

 

 نظر دهید »

صدقه جاریه

15 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

آیتــ الله مجتهدی تهرانی (ره):
🍁‍ هفت چیز پس از مرگ  برای انسان جاری است( برای نوشتن ثواب، نامه عملش باز مےماند )🍁‍
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله فرمود: هفت چیز برای بنده بعد از مرگ در جریان است:
✅‍❶ دانشی که بیاموزد که دیگران از آن بهره مند شوند؛

✅‍❷ رودی به جریان اندازد تا همه مردم به خصوص طبقه کشاورزان و باغداران و دیگر اصناف از آن استفاده نمایند؛

✅‍❸ چاهی را حفر کند که دیگران از آن آب بهره برداری کنند؛

✅‍❹ درخت خرما ( و سایر درختان ) بنشاند که از میوه ها و سایۀ آن بهره مند گردند؛

✅‍❺ مسجدی بنا کند ( که با اقامۀ نماز در آن و رفع مشکلات جامعه و نیز با برگزاری جلسات مذهبی جهت تعالی معارف اسلام از آن به کار گیرند )؛

✅‍❻ قرآن ( و متون و کتب دینی دیگری ) را به ارث گذارد؛

✅‍❼ فرزندی صالح از او بماند که برای او طلب مغفرت نماید
📔‍ نهج الفصاحه، ص ۳۶

 5 نظر

نماز اول وقت

15 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

❆ نماز اول وقت را ترک نکنید! ❆
🔷🔹«نماز اول وقت» خیلی موثر است. آنهایی که هر چند می زنند، کار و بارشان جور نمی شود، به خاطر این است که نماز اول وقت نمی خوانند. شما جوان ها را موعظه می کنم که اگر می خواهید دنیا و آخرت داشته باشید، نماز اول وقت را ترک نکنید.
🔷🔹 روایت دارد اگر کسی نماز مغرب و عشاء را آنقدر دیر بخواند که آسمان پر از ستاره شود، ملعون است؛ و همینطور روایت دارد در مورد کسی که نماز صبحش را آنقدر دیر بخواند که ستاره ای در آسمان نباشد، او هم ملعون است. تا اذان را گفتند، نماز را شروع کنید.
✅نماز اول وقت را ترک نکنید.

 2 نظر

نوروز و معنویت

15 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

#حرم_رضوی #نوروز 96

#حجت_الاسلام_پناهیان:
💠هیچ پدیده‌ای در عالم نیست که مؤمن با آن رابطۀ معنوی برقرار نکند. شاید خیلی‌ها برخی بخش‌های زندگی-مثل غذا خوردن یا خوابیدن یا ازدواج- را جدای از معنویت بدانند ولی مؤمن هیچ بخشی از زندگی را غیرمعنوی نمی‌داند، کمااینکه برای این بخش‌های زندگی هم #ذکر وارد شده است. اصلاً ما در بستر همین زندگی طبیعی و روال عادی و مادی زندگی است که به خدا می‌رسیم.
💠 هیچ قسمتی از زندگی ما نیست که از دیانت و معنویت خارج باشد و به دین ربط نداشته باشد و خدا مستقیم و یا غیرمستقیم، برایش دستور نداده باشد. البته خدا همۀ دستورات را به‌طور شفاف به ما نمی‌دهد، گاهی باید ضجه بزنیم و توسل پیدا کنیم که «خدایا! تکلیف مرا به من بفهمان که بدانم بین این اقدامات، کدامش را باید انجام دهم؟ کدامش را بیشتر دوست داری؟»  
💠 یکی از دستورات بسیار مهم دین-که آن‌را برای ایام نوروز پیشنهاد می‌دهم- #محاسبه_نفس است. البته دستور محاسبۀ نفس در پایان هر روز باید انجام بگیرد اما حداقلش این است که انسان سالی یک‌بار بنشیند و خودش را محاسبه کند؛ همان‌طوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمع‌بندی می‌کنند.
🔽 محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد: 
1️⃣ #محبوب_خدا_شدن: اولین اثر محاسبه نفس این است که آدم محبوب خدا می‌شود. همین‌که می‌نشینی از خودت حساب‌رسی می‌کنی، خدا به تو علاقه پیدا می‌کند. چون خدا از انسان مراقب و حساب‌گر خوشش می‌آید. مراقبت هم یعنی همان تقوا؛ و محاسبۀ نفس هم یکی از ارکان این مراقبت است.
💠 محاسبۀ نفس، ارتباط انسان را عمیقاً با خدا برقرار می‌کند. وقتی شروع به محاسبه نفس می‌کنی، احساس می‌کنی خدا به تو نزدیک‌تر شده و فهم تو را افزایش داده است. 
2️⃣ #اقدام_برای_رفع_عیوب: اثر دوم محسابۀ نفس این است که انسان به عیوب خودش آگاه می‌شود و به گناهان خودش احاطه پیدا می‌کند. و خودبه‌خود به این سمت می‌رود که عیب‌های خودش را برطرف کند(مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ وَقَف‏…؛ غررالحکم/ص648)
💠اگر مدام محاسبۀ نفس کنیم و به عیوب خودمان نگاه کنیم، افسرده نمی‌شویم؟ نه؛ چون ما در این کار تنها نیستیم، بلکه در آغوش خدا به عیوب خودمان می‌پردازیم و از خدا می‌خواهیم عیوب‌مان را برطرف کند، مثل بچه‌ای که لباسش کثیف شده و به آغوش مادرش پناه می‌برد و گریه می‌کند. و خدا قطعاً بیشتر از یک مادر، بندگانش را دوست دارد.   
3️⃣ #حساب_آسان_در_قیامت: اثر سوم محاسبۀ نفس این است که هر کسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسان‌تر حساب‌رسی می‌کنند. امام صادق(ع) می‌فرماید: روز قیامت پنجاه ایستگاه محاسبه هست که هر در کدام، آدم را هزار سال نگه می‌دارند(کافی/8/143) اما کسی که در دنیا اهل محاسبۀ نفس بوده، از این مواقف، آسان عبور می‌کند.   
💠خوب است در مساجد، برای سکوت و تفکر و محاسبۀ نفس، یک وقتی را در کنار نماز اختصاص دهند. مثلاً بعد از نماز بگویند: «حالا پنج دقیقه محاسبۀ نفس کنید» خودِ فکر کردن، بهترین عبادت است. البته در وقت تفکر، نباید به سراغ حسرت از گذشته یا غصۀ آینده برویم یا به حساب دیگران برسیم! باید به احوال نفس خودمان فکر کنیم.
💠 امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: محاسبۀ نفس خودت را یادداشت کن(…فَیَجْمَعَ‏ ذَلِکَ‏ فِی صَدْرِهِ‏ أَوْ فِی کِتَاب؛ غررالحکم/ص453) محاسبۀ نفس کن و بنویس؛ جمع‌بندی آن‌را هم به عهدۀ خدا بگذار! یعنی بعد از حساب و کتاب، صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از پسِ این نفس بر نمی‌آیم! نمی‌توانم درستش کنم، خودت درستش کن!»  
💠یکی از وجوه معنویت نوروز این است که ما در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. مثلاً در محاسبۀ نفست بگو: «من چند سال از عمرم را گذرانده‌ام؟ چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را برای چه انجام داده‌ام؟ در این ده-بیست سالی که از عمر تکلیف من گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کرده‌ام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی می‌شود باید متوجه نقطه ضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند

 نظر دهید »

دائم الوضو بودن

15 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

❖✨ ﷽ ✨❖
✦•• فواید دائم الوضو بودن ••✦

❶☜ رزق و روزیت فراوان مےگردد از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: کسی که دوست دارد بر خیر و برکت منزلش بیفزاید هنگام غذا خوردن وضوء بگیرد…
❷☜ امام صادق (علیه السلام) فرمودند : كسى كه وضو بگیرد و با حوله اعضاى وضو را خشک كند، یك حسنه براى او نوشته مى شود و كسى كه وضو بگیرد و صبر كند تا دست و رویش خود خشک شوند، سى حسنه براى او نوشته مى شود…
❸☜ عمرت زیاد می شود رسول خدا 

(صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: سعی کن طاهر و با وضو باشی که خداوند بر طول عمرت می افزاید….
❹☜ خواب با وضو، عبادت است 

رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : کسی که با وضو بخوابد بستر او برایش مسجد می شود، و خوابش (ثواب کسی را دارد که) به نماز مشغول است تا این که شب را به صبح رساند و اگر کسی بدون وضو خوابید بسترش برای او قبر خواهد بود و مانند مرداری می ماند تا صبح شود….
❺☜ مرگ با وضو، شهادت است

 رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: اگر توانستی شب و روز با وضو باشی این کار را انجام بده، زیرا اگر در حال وضو از دنیا بروی شهید خواهى بود…
❻☜ در قیامت نورانی می شوی پیامبر خدا می فرمایند: فردای قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّه‌ ی امّت‌ها در حالی محشور می‌کند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانی‌های نورانی‌ دارند…
📙 منابع:

مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل؛ ج۱ ص۳۵۶

بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۲، باب۵

بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۳، باب۵

وسایل الشیعه: ج۱، ص ۲۹۷

ثواب الاعمال، شیخ صدوق

 نظر دهید »

ذکر

15 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

ابو سعيد خدرى مى‏گويد: پيامبر اکرم (ص) فرموده اند: «هر كس هنگام خروج از خانه بگويد: «بسم اللَّه» دو فرشته موكّل بر او مى‏ گويند: راه يافتى. و اگر بگويد: «لا حول و لا قوّة الّا باللَّه» مى‏ گويند: مصون داشته شدى. و اگر بگويد: «توكّلت على اللَّه» مى‏ گويند: كفايت شدى. پس شيطان مى ‏گويد: من چگونه بر بنده ‏اى كه راه يافته و مصون داشته شده و كفايت گرديده است دست يابم؟»

  منابع: ثواب الاعمال، مستدرک الوسائل، اصول کافی، سفینه البحار

 نظر دهید »

ذکر

14 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✧ چهار ذکر ارزشمند آرامش بخش ✧
💟امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار چیز پناه نمی‌برد؟

❶ در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به این ذکر پناه نمی‌برد!

【حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكيلُ】⇦سوره آل عمران، آيه ۱۷۱
❷و در شگفتم برای کسی‌که اندوهگین است، چگونه به این ذکر پناه نمی‌برد!

【لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ】⇦سوره انبيا، آيه ۸۷

 

❸و در شگفتم برای کسی‌که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به این ذکر پناه نمی‌برد!

【اُفوِّضُ أمری إلَی الله إنّ الله بصیرٌ بالعباد】⇦سوره غافر، آیه ۴۴
❹و در شگفتم برای کسی‌که طالب دنیا و زیبایی‌های دنیاست، چگونه به این ذکر پناه نمی‌برد!

【مَا شَاءَ اللَّهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ 】

📓 من لا یحضره‌الفقیه ج ۴

 2 نظر

خواندن فاتحه برای اموات

13 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

👌چرا برای اموات حمد میخوانیم؟
🍁‍ قیصر روم برای یکی از خلفای بنی عباس ، در ضمن نامه ای نوشت: ما در کتاب انجیل دیده ایم که هرکس از روی حقیقت، سوره ای بخواند که خالی از هفت حرف باشد، خداوند جسدش را بر آتش دوزخ حرام میکند ، و آن هفت حرف عبارتند از: « ث ، ج ، خ ، ز ، ش ، ظ ، ف »
🍁‍ ما هر چه بررسی کردیم ، چنین سوره ای را در کتاب های تورات و زبور و انجیل نیافتیم ، آیا شما در کتاب آسمانی خود ، چنین سوره ای را دیده اید؟
🍁‍ خلیفه عباسی دانشمندان را جمع کرد، و این مسئله را با آنها در میان گذاشت، آنها از جواب آن درماندند، سرانجام این سوال را از امام هادی علیه السلام پرسیدند.
آن حضرت در پاسخ فرمودند:
آن سوره ، سوره « حــمد » است، که این حروف هفتگانه در آن نیست… پرسیدند: فلسفه ی نبودن این هفت حرف، در این سوره چیست؟
🔷‍ حضرت فرمودند:
❶👌حرف «ث» اشاره به «ثبور» (هلاکت)

❷👌حرف «ج» اشاره به «جحیم» (نام یکی از درکات دوزخ)

❸👌حرف «خ» اشاره به «خبیث» (ناپاک)

❹👌حرف «ز» اشاره به «زقوم» (غذای بسیار تلخ دوزخ)

❺👌حرف «ش» اشاره به «شقاوت» (بدبختی)

❻👌حرف «ظ» اشاره به «ظلمت» (تاریکی)

❼👌حرف «ف» اشاره به «آفت» است
خلیفه ، این پاسخ را برای قیصر روم نوشت.
قیصر پس از دریافت نامه ، بسیار خوشحال شد ، و به اسلام گروید ، و در حالی که مسلمان بود از دنیا رفت. 
📚 شرح شافیه ابی فراس ، مطابق نقل منتخب التواریخ ، ص ۷۹۴…

 نظر دهید »

ایمان همراه عمل

13 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

آیت الله مجتهدی تهرانے(ره):
ﺑﻌﻀﯽ ﻫﺎ ﻣﻴﮕﻦ ‌ : 

ﺑﺎﺑﺎ ﺩﻟﺖ ﭘﺎﮎ ﺑﺎﺷه، کافیه.
نماز هم نخوندی نخون…

روزه نگرفتی نگیر.

به نامحرم نگاه کردی اشکال نداره و… فقط سعی کن دلت پاک باشه!
ﺟﻮﺍﺏ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ :
ﺁﻧﮑﺲ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻠﻖ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﺍﮔﺮ ﻓﻘﻂ ﺩﻝ ﭘﺎﮎ برایش ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮﺩ ﻓﻘﻂ ﻣﯿﮕﻔﺖ ﺁﻣﻨﻮﺍ ‏

ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﮔﻔﺘﻪ :

‏[ ﺁﻣَُﻨﻮﺍ ﻭَ ﻋَﻤِﻠُﻮﺍ ﺍﻟﺼَّﺎﻟِﺤﺎﺕ ‏]

ﯾﻌﻨﯽ ﻫﻢ ﺩﻟﺖ ﭘﺎﮎ ﺑﺎﺷﺪ ،

ﻫﻢ ﮐﺎﺭﺕ ﺩﺭﺳﺖ ﺑﺎﺷﺪ .
ﺍﮔﺮ ﺗﺨﻤﻪ ﮐﺪﻭ ﺭﺍ ﺑﺸﮑﻨﯽ 

ﻭ ﻣﻐﺰﺵ ﺭﺍ ﺑﮑﺎﺭﯼ ﺳﺒﺰ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ .

ﭘﻮﺳﺘﺶ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﮑﺎﺭﯼ ﺳﺒﺰ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ .

ﻣﻐﺰ ﻭ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺎﺷﺪ .
ﻫﻢ ﺩل ؛ هم عمل

 نظر دهید »

دعا

12 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌸‍ سماجت درِ خانه خدا 🌸‍
 آیت الله مجتهدی تهرانی (ره):
❤️‍ انسان باید در گدایی از خدا سماجت کند، هیچ دعایی را کوچک نشمارید، شاید استجابت در همان دعا باشد.
❤️‍ هر کس بعد از نماز، یک دعا پیش خدا محل دارد که حاجت بگیرد، آن وقت بلند می شود و می رود.
❤️‍ تا نماز را خواندی بلند نشو و نرو ، تعقیبات بخوان، دعا بخوان. همانطور که بادبادک بدون دنباله بالا نمی رود، نماز هم بدون تعقیبات بالا نمی رود. 
❤️‍ بعد از نماز حتما تعقیبات بخوان. بنشین در خانه خدا و گدایی کن و حاجت بخواه. شاید همین امشب دعایت گرفت.
❤️‍ انسان باید در گدایی از خدا سماجت کند. خود خدا می فرماید:شما بخوانید مرا، من مستجاب می کنم دعایتان را.

 1 نظر

حجاب

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

حجاب

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

حجاب

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

مادر

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

صله رحم

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

ذکر

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

عقیق

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

منظور از عقیق رواياتي که در مورد دست کردن انگشتر عقيق هست ، چه عقيقي است؟ عقيق يمن؟ مشهد يا ..؟ و دست کردن انگشتر عقیق چه آثاری دارد؟

آنچه در مورد عقیق امده عموما عقیق است بدون قید اینکه از کجا باشد برخی روایاتی که در مورد عقیق است برگرفته از حلیه المتقین

فضیلت انواع انگشتر و عطر برگرفته از کتاب حلیه المتقین:
امام صادق (ع): انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.
پیامبر (ص) : هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.
امام صادق (ع) : انگشتر عقیق باعث ایمنی در سفر است .
امام صادق(ع): هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش ا لبته نیکو باشد .
پیامبر اکرم (ص): انگشتر عقیق در دست کنید مادامی که آدم آن را با خود داشته باشد اندوهی به او نمی رسد.
امام علی (ع): دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد .
علی بن موسی رضا (ع): انگشتر یاقوت در دست کنید که پریشانی را برطرف می کند.
منقولست که امام علی (ع) چها رانگشتر در دست می کردند . انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش . فیروزه برای نصرت و یاریش . حدید برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلا ها.
ـ مستحب است نگین آن از عقیق باشد، هم‏چنین یاقوت و زبرجد و درّ، زمرّد و فیروزه نیز داراى فضیلت است.

 نظر دهید »

عقیق

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

منظور از عقیق رواياتي که در مورد دست کردن انگشتر عقيق هست ، چه عقيقي است؟ عقيق يمن؟ مشهد يا ..؟ و دست کردن انگشتر عقیق چه آثاری دارد؟

آنچه در مورد عقیق امده عموما عقیق است بدون قید اینکه از کجا باشد برخی روایاتی که در مورد عقیق است برگرفته از حلیه المتقین

فضیلت انواع انگشتر و عطر برگرفته از کتاب حلیه المتقین:
امام صادق (ع): انگشتر عقیق در دست کنید که مبارک است و صاحب آن عاقبتش به خیر و نیکی باشد.
پیامبر (ص) : هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد حاجتش بر آورده می شود.
امام صادق (ع) : انگشتر عقیق باعث ایمنی در سفر است .
امام صادق(ع): هر که انگشتر عقیق در دست داشته باشد پریشان نشود و عاقبت کارش ا لبته نیکو باشد .
پیامبر اکرم (ص): انگشتر عقیق در دست کنید مادامی که آدم آن را با خود داشته باشد اندوهی به او نمی رسد.
امام علی (ع): دو رکعت نماز با انگشتر عقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد .
علی بن موسی رضا (ع): انگشتر یاقوت در دست کنید که پریشانی را برطرف می کند.
منقولست که امام علی (ع) چها رانگشتر در دست می کردند . انگشتر یاقوت برای شرافت و زینتش . فیروزه برای نصرت و یاریش . حدید برای قوتش و عقیق برای حرز و دفع دشمنان و بلا ها.
ـ مستحب است نگین آن از عقیق باشد، هم‏چنین یاقوت و زبرجد و درّ، زمرّد و فیروزه نیز داراى فضیلت است.

 نظر دهید »

ذکر

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🍂‍ در محضر شیخ حسنعلی نخودکی🍂‍
🌸‍ حضرت محمد صلی الله علیه واله وسلم فرمودند: هرکس که خواهد خانه اش به نعمت آبادان باشد، به ذکر شش گانه زیر بپردازد:
🌻‍ اول آنکه در آغاز هرکار بگوید: «بسم الله الرحمن الرحیم.»
🌻‍ دوم آنکه چون نعمتی از راه حلال نصیبش شد، بگوید «الحمدالله رب العالمین.»
🌻‍ سوم آنکه چون خطا و لغزشی کند بگوید: «استغفرالله ربی و اتوب الیه.»
🌻‍ چهارم آنکه چون غم و اندوه براو هجوم آورد بگوید : «لاحول و لا قوه الا بالله العلی العظیم.»
🌻‍ پنجم آنکه چون تدبیرکار کند،گوید «ماشاالله.»
🌻‍ ششم آنکه چون از ستمگری هراسی کند بگوید: «حسبناالله و نعم الوکیل.»
📔‍ نشان از بی نشان ها،علی مقدادی اصفهانی

 نظر دهید »

روزه مستحبی

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌼‍ احکام روزه مستحبی 🌼‍
🔶‍ این درست است که اگر کسی روزه ی مستحبی بگیرد و دوستش به او چیزی تعارف کند و او دعوتش را بپذیرد و روزه ی خود را بخورد ثواب می برد ؟ 
✅ پاسخ : بله اصل این مسئله درست است . فرموده اند که اگر کسی روزه ی مستحبی بجا می آورد اگر مومنی او را دعوت به غذا کرد پذیرفتن دعوت مومن مستحب است و فردی که که روزه ی مستحب گرفته ، اگر دعوت مومن را بپذیرد و او خوشحال می شود .

خداوند فرموده است که من هم ثواب روزه را به تو می دهم  و هم ثواب اجابت دعوت مومن را به تو می دهم .
🔶‍ در بعضی از روایات قید خوشحال شدن را دارد که طرف خوشحال بشود نه اینکه با هم تبانی بکنند و بگوید که من روزه می گیرم و تو به من تعارف کن که ثواب ببریم . اما حالا طرف واقعا روزه گرفته و دوستش هم به او تعارف کرده است و این اشکال ندارد بشرطی که تبانی در کار نباشد . 
🔶‍ خدا می فرماید که موقع روزه تو میهمان من هستی اگر بنده ی من تو را به میهمانی دعوت کرد میهمانی او را بپذیر ، من هم ثواب میهمانی خودم را به تو می دهم و هم ثواب پذیرفتن دعوت مومن را به تو می دهم .  
(حجت الاسلام فلاح زاده)

 نظر دهید »

دعا

11 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌸‍ سماجت درِ خانه خدا 🌸‍
 آیت الله مجتهدی تهرانی (ره):
❤️‍ انسان باید در گدایی از خدا سماجت کند، هیچ دعایی را کوچک نشمارید، شاید استجابت در همان دعا باشد.
❤️‍ هر کس بعد از نماز، یک دعا پیش خدا محل دارد که حاجت بگیرد، آن وقت بلند می شود و می رود.
❤️‍ تا نماز را خواندی بلند نشو و نرو ، تعقیبات بخوان، دعا بخوان. همانطور که بادبادک بدون دنباله بالا نمی رود، نماز هم بدون تعقیبات بالا نمی رود. 
❤️‍ بعد از نماز حتما تعقیبات بخوان. بنشین در خانه خدا و گدایی کن و حاجت بخواه. شاید همین امشب دعایت گرفت.
❤️‍ انسان باید در گدایی از خدا سماجت کند. خود خدا می فرماید:شما بخوانید مرا، من مستجاب می کنم دعایتان را.

 نظر دهید »

نشاط

10 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

💠 نشاط یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آدم‌های خوب است. ما اگر آدم خوبی هستیم آدم خوب علامتش به چیست؟ به این است که مثلاً خیلی گریه کند؟ گریه البته بانشاط هیچ منافاتی ندارد و اتفاقاً فقط آدم‌های بانشاط می‌توانند خوب گریه کنند. آدم‌های افسرده، حسود نمی‌توانند زیاد گریه کنند. بعضی‌ها گریه کردن را مسخره می‌کنند می‌گویند آدم باید یک مقدار هم شاد باشد، انگار گریه کردن را مجانی گوشه‌ای ریخته‌اند! نخیر، گریه کردن کار باعظمتی است! مگر هرکسی می‌تواند گریه کند؟!
💠 گریه کردن کار قیمتی‌ای است ولی همین گریه را آدم‌های بانشاط راحت می‌توانند انجام دهند. تازه ریشۀ گریه کردن جدا از اینکه نشاط است، اصل نشاط ترجیح دارد بر گریه! چراکه ممکن است کسی گریه کند ولی نشاط روحی عمیق نداشته باشد، به خاطر همین قیمت گریه کردن او هم پایین می‌آید.
💠 آن چیزی که برای ما اصالت دارد، نشاط است! گریه کردنی برای ما اصالت دارد که نتیجۀ نشاط و آورنده نشاط باشد! و اینکه گریه نشاط ما را به هم نریزد.
💠 امیرالمؤمنین(ع): «دین یعنی سرور؛ الدِّینُ حُبُورٌ»(غرر/20) دین سرور آور است؛ انسان را سرحال می‌کند. منتهی ما دین را طوری داریم تبلیغ می‌کنیم و تعلیم می‌دهیم که از دل آن این شادی و سرور درنمی‌آید.
💠 معلمی که با بچه‌ها کار دینی و اعتقادی می‌کند دقیقه‌ای یک‌بار باید از دانش آموزان بپرسد: “بچه‌ها به سرور و نشاط رسیدید؟” باید دین را به‌گونه‌ای تعلیم دهد که ذره‌ذره نتیجۀ هر قطعه از معارف دینی سرور شود و بچه‌ها تجربه کنند چگونه با فهم یک سلسله مفاهیم و معارف بسیار عالی و دقیق، قدم‌به‌قدم به سرور و نشاط نزدیک‌تر می‌شوند.
💠 اگر جوان‌های ما با دین و معنویت ناب به نشاط حقیقی می‌رسیدند، خلاقیت‌های‌ علمی‌شان و توان تحصیلشان افزایش پیدا می‌کرد.
👌 چرا بسیاری از دانش‌آموزان سر کلاس کم‌حوصله‌اند و زود خسته می‌شوند؟ این یعنی نشاط ندارند! چرا خیلی اسیر بازی و سرگرمی هستند؟ چون از درون نشاط ندارند، و از بیرون با سرگرمی‌ها می‌خواهد نشاط را به خودش تزریق کند! 
💠 رزمنده‌ها چون از دنیا می‌گذشتند، به سرور می‌رسیدند! بعد به یک خوش فهمی، هوشمندی و دقت نظر و خلاقیتی می‌رسیدند که واقعاً اعجاب‌برانگیز بود! 
👌 پول زیاد گرفتن هیچ مدیری را مدیر خلاق نمی‌کند. ما مدیر لایق دیدیم که با ازخودگذشتگی، خلاق و طراح و کارآمد می‌شود، ده برابر کار می‌کند! “آقا بیابرو کارکن من به تو پول بیشتر می‌دهم"، این پول بیشتر مقدار کمی به آدم انرژی می‌دهد، بعد ما در جنگ فرماندهانی داشتیم که باانرژی هزاران برابری کار می‌کردند، با وجود اینکه بنا نبود پولی بگیرند، بلکه جانشان هم گرفته می‌شد و بسیاری‌شان به شهادت رسیدند.
💠 آیا به ما پول بیشتری بدهند، بهتر کار نمی‌کنیم؟ بله یک مقدار بهتر کار می‌کنیم. اگر به ما دو برابر پول بدهند، دو برابر نشاط پیدا می‌کنیم؟ شاید دو برابر نشاط پیدا کنیم، ولی کار این مملکت با هزار برابر نشاط راه می‌افتد.
💠 او برای اینکه این پول یا این پست از دستش نرود هزار کار اشتباه ممکن است بکند؛ می‌بیند یک نیروی باهوشی آمده، می‌گوید: «این را راه ندهید! این بیاید من را برمی‌دارند و این را می‌گذارند جای من.» هرچه آدم پخمه است دور خودش جمع می‌کند تا خودش رئیس باقی بماند! بعد مردم می‌گویند چرا #مشکلات ما حل نمی‌شود، بااین‌همه استعدادی که ما در کشورمان داریم؟!
💠 نشاط گم‌شدۀ جامعۀ امروز و نیاز زندگی شهری ماست. کالاهایی که برای نشاط به مردم از طریق رسانه‌ها عرضه می‌شود کالاهای دروغینی است که اتفاقاً نشاط را کم می‌کند! چه کسی گفته موسیقی همیشه نشاط‌آور است؟

 نظر دهید »

لیلة الرغائب

10 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

♦️باور کن!
💠شب جمعه اول ماه رجب، حرم اندر حرم است. یعنی هم از نظر ماه رجب بودن حرم است و هم از نظر شب جمعه بودن حرم است. اما شب جمعه اول با شب جمعه های دوم و سوم متفاوت است و برای آن اعمال مخصوص گذاشته اند و به آن لیله الرغائب می گویند؛ برای اینکه آرزوهای انسان در این شب می تواند با دعا مستجاب شود و به آرزوهایش برسد. این جایزه کسی است که از این شب استفاده کند.

💠یک مالک بزرگی، از افراد روستاهای مختلف طلبکار بود و خیلی هم در مطالباتش سختگیر بود. یک وقتی اعلام کرد من فلان ساعت در دفترم هستم، هرکس بیاید صورت بدهی اش را بیاورد، در این فاصله زمانی بدهی هایش را قلم می گیرم. افراد مختلفی این اطلاعیه را دیدند اما گفتند که او می خواهد ببیند چه کسی در توهم است و حرفش را باور می کند. یک روستایی که بدهی سنگینی به آن مالک داشت گفت تا حالا دروغی از این مالک نشنیده ام؛ به دفترش می روم و رفت و آن مالک صورت بدهی هایش را صفر کرد و بخشید. وقتی افراد دیگر فهمیدند به مالک گفتند چرا این کار را کردی؟ او گفت می خواستم قدرت ایمان را به شما نشان دهم. این روستایی به من ایمان آورد، باورم کرد و این نتیجه را گرفت. کسان دیگر که این حرف مرا باور نکردند این نتیجه را نگرفتند.

💠در لیله الرغائب هم خداوند می فرماید شما را به آرزوهایتان می رسانم. آنهایی که به خدا ایمان دارند آرزوهایشان را از خدا می گیرند و کسانی که باور ندارند نتیجه نمی گیرند. امیدوارم خدای متعال این باور را به ما بدهد که از این شب ها نهایت استفاده را بکنیم.
                                      آیت الله حائری

 نظر دهید »

نماز

09 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌷‌از عالمے پرسیدند:بالاترین وزنه چند کیلو است…؟

که یه نفر بزنه و بهش بگن پهلوان…؟

عالم در جواب گفتند:

بالاترین وزنه یه پتوی نیم یا یک کیلویی است که یه نفر بتواند هنگام نماز صبح از روی خود بلند کند.

هرکس بتونه اون وزنه رو بلند کنه باید بهش گفت پهلوان!
🌷رسول الله فرموده اند ترک کردن

نماز صبح : نور صورت

نماز ظهر : بركت رزق

نماز عصر : طاقت بدن

نماز مغرب : فايده فرزند

و نماز عشاء : آرامش خواب را از بين میبرد…

 نظر دهید »

نشاط

09 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

شلمچه #نوروز ۹۶

#استاد_پناهیان
💠 همه‌ی ما درباره ارزش اشک ریختن و حال خوش معنوی که در اثر غم به وجود می‌آید؛ زیاد سخن شنیده‌ایم، اما از نشاط معنوی و معنویتی که در اثر نشاط به دست می‌آید، کم‌تر حرف شنیده‌ایم. درحالی‌که یکی از مهم‌ترین شاخص‌های برخورداری از ایمان این است که انسان به سرور و نشاط عمیق درونی برسد.(عن أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع‏: الْمُؤْمِنُ لَهُ قُوَّةٌ فِی دِینٍ … وَ نَشَاطٌ فِی هُدًى‏؛ کافی،ج2، ص231)
👌 یکی از عواملی که موجب می‌شود عده زیادی سراغ گناه بروند این است که تصور می‌کنند بدون گناه، غفلت و هرزگی نمی‌شود بانشاط شد! تقصیری ندارند اگر این‌گونه برداشت می‌کنند چراکه در رفتار و منش و روحیات مذهبی‌ها، زیاد نشاط نمی‌بینند. 
💠 هرکسی به یک آدم مسجدی رسید، اولین دریافتی که باید از او پیدا می‌کند، نشاط مسجدی باشد! بعد از او بپرسد که چی شده که تو اینقدر نشاط داری؟ آیا هیچ مشکلی در زندگیت نداری؟ او دلایل نشاط خودش را ذکر کند
💠 اگر شما از رزمندگان و هم‌رزمان شهدا بپرسید که مهم‌ترین ویژگی شهدا چیست؛ به شما خواهند گفت: نشاط.
💠 بچه‌ها در جبهه این نشاط‌شان را گاهی با لطیفه‌هایی ابراز می‌کردند، لطیفه‌هایی بدون یک‌ذره اذیت و تمسخر و نیشی که برای خنداندن در جمع‌های دوستانه مرسوم‌ است. 
💠 امام صادق (ع) می‌فرماید:«هیچ مؤمنی نیست مگر اینکه اهل شوخی است» (ما مِن مؤمنٍ إلّا و فیهِ دُعابَةٌ؛ کافی، ج2، ص663) چرا این‌همه رزمندگان سرشار از مزاح و شوخی بودند؟ این به خاطر شدت نشاطشان است! متأسفانه این وجه دین زیاد جدی گرفته نشده.
👌 اگر دیدید یک مؤمنی اهل شوخی نیست به او مشکوک شوید، آیا تو مغروری؟ یا مغموم یا مأیوسی؟شاید ضعف ایمان‌داری که نشاط نداری؟ این چه ایمانی است؟! حتی اگر کسی غم معنوی داشته باشد این غم او را به نشاط درمی‌آورد! اگر کسی باخدا مناجات کرده، و رفته از خدا تقاضایی کرده دیگر بعدش چرا باید مغموم باشد؟
💠 کسی که نشاط داشته باشد، دیگر چه نیازی دارد سراغ گناه رود؟ اگر به جوان یک ماشین اسباب‌بازی بدهند بگویند این ماشین را روی خاک راه ببر، به شوق نمی‌آید؛ می‌گوید آخر این مسخره‌بازی‌ها چیست؟ سنّ من از این حرف‌ها گذشته! بزرگ‌شده‌ام. آدم‌هایی که بزرگ‌شده باشند، دیگر با گناه و غفلت به نشاط و شوق نمی‌آیند و از اینها احساس استغنا و بی‌نیازی می‌کنند! حضرت فرمود: «کسی عقلش کامل شود شهوات را خار و بی‌مقدار می‌شمارد؛ مَنْ کَمُلَ عَقْلُهُ اسْتَهَانَ بِالشَّهَوَاتِ»(غرر/ ص 604)
💠 بچه مذهبی‌ای که بانشاط نبود، احتمالا اختلال روحی فکری دارد یا بد تربیت‌شده. بچه مذهبی‌ها باید از لحظاتی که نشاط نداشتند استغفار کنند!
💠 محاسبه کن چرا سرور نداری؟ آن‌وقت از آن استغفارکن! به خودت برگرد بگو که چت شده؟ خدا فوت کرده؟ ضعیف شده؟ مهربانی‌اش رفته؟ نمی‌بیند تو را؟ چرا نشاط نداری؟ در روایت دارد به‌اندازۀ اعتمادت به خدا سرور به تو داده خواهد شد!«مَنْ وَثِقَ بِاللَّهِ أَرَاهُ السُّرُور»(کشف الغمه، ج2، ص346) اعتمادت کم شده؟ خدا نیست؟!
💠 بسیج باید محل سرور باشد، فرمانده بسیج یکی را بکشد کنار بگوید ببین تو انرژی نداری، حال نداری، نشاط نداری، بدرد بسیج نمی‌خوری.
💠 کسی که بانشاط باشد نیاز ندارد به بسیاری از سرگرمی‌ها برای اینکه خودش را خوشحال کند! دو برابر درس می‌خواند، دو برابر کار می‌کند و بیش از دیگران مهربان است و سختی‌ها را راحت‌تر تحمل می‌کند.

 نظر دهید »

نماز

08 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

دعای مادر

08 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

💠 دعای مادر 💠
🍃 آیت الله میلانی نقل می کنند: روزی جوانی را دیدم که در کمال ادب سمت حرم اباعبدالله آمد و سلام داد و من نیز جواب سلام امام حسین به آن جوان را شنیدم.
🍃 از جوان پرسیدم چه کرده ای که به این مقام رسیدی درحالیکه من پانزده سال است امام جماعت کربلا هستم و جواب سلامم را نمی شنوم؟ 
🍃 پاسخ داد #پدر و #مادر پیر و از کارافتاده ای داشتم که دیگر توانایی پیاده زیارت آمدن را نداشتند؛ قرار بر این شد هر شب جمعه یکی از والدینم را روی پشتم سوار کنم و به زیارت ببرم.
🍃 یک شب جمعه که بسیار خسته بودم و نوبت پدرم بود، خستگی و گرسنگی و تشنگی ام را به رویشان نیاوردم و پدرم را سوار بر پشتم به زیارت امام حسین علیه السلام آوردم و برگرداندم.
🍃 وقتی خسته به خانه رسیدم دیدم مادرم بسیار گریه می کند؛ پرسیدم مادرم چرا گریه می کنی؟ 

پاسخ داد پسرم می دانم که امشب نوبت من نبود و تو هم بسیار خسته ای. 

اما می ترسم که تا هفته ی بعد زنده نباشم تا به زیارت اباعبدالله بروم. آیا می شود امشب مراهم به زیارت ببری؟ 
🍃 هرطور بود مادرم رو بر پشتم سوار کردم و به زیارت رفتیم. تمام مدت مادرم گریه می کرد و دعایم می نمود.
✨ وقتی به حرم رسیدیم دعا کرد ان شاء الله هربار به امام حسین علیه السلام سلام بدهی، خود حضرت، سلامت را پاسخ بدهند.✨
🍃 و این شد که من هربار به زیارت اباعبدالله علیه السلام مشرف می شوم و سلام می دهم، از داخل مضجع شریف صدای جواب سلام حضرت را می‌شنوم.

 نظر دهید »

لقمه حرام

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

لطف خدا

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

خودسازی

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

قرآن

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

شیطان

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

ذکر

07 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي
  • ✨امیرالمؤمنین علے علیہ السلام:
    🔶اے ڪمیل اگر سختے و فشار بہ تو روے آورد، زیاد بگو:📿لا حول و لا قوہ الا باللہ العلے العظیم،

    تا سختے ها بر طرف گردد.
    🔶و اگر نعمتے از جانب خدا بہ تو رسید زیاد بگو: 

    📿الحمدللہ،

    تا نعمت افزون گردد
    🔶و چون روزیت دیر رسید زیاد بگو:

    📿استغفراللہ ربے و اتوب الیہ،

    تا روزیت، وسعت یابد.
    📔تحف العقول

 نظر دهید »

نابودی گناهان

05 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

💟 آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
دو چیز است که گناهان را نابود می کند:
☝️مرض
🍃 امیر المؤمنین(ع) به یکی از اصحابشان که مریض شده بود مؤعظه کردند و فرمودند:

 «خدا بیماری تو را وسیله کاستن گناهانت قرار داده است.»

 

🍃 آدم که تب می‌کند کفاره گناهنش است. ناراحت نشید از این که مریض شدید، شکوه نکنید، فایده مرض این است که گناهان را نابود می‌کند.
✌️سجده
🌹در روایت داریم که آدم به سجده برود و مدتی بر سجده باشد و ستایش کند.

 حدیث است که «سجده گناهان را می‌ریزد، همان طور که باد در فصل پاییز برگ درخت را می‌ریزاند.»

 

🌹 گناه آدم را سنگین می‌کند، مثل بعضی‌ها که دیدید نماز صبح که می‌خواهند بخوانند انگار که کوه روی‌شان افتاده است.

 1 نظر

دعا

05 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

صله رحم

05 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 نظر دهید »

نعمت

04 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

آیت الله مجتهدی تهرانے (ره):
🍃✍ بنشین و فڪر ڪن خداوند متعال چقدر به ما نعمت داده است خودش می فرماید: نمی توانید نعمت های من را بشمارید
🍃✍ یڪی از بزرگترین نعمـت خـداوند این است که ما هـر چه گناه مۍڪنیم او مۍپوشاند، اگـر مثلاً در پیشـانی مـا یڪ ڪنتور بود و هر یک گناه یک شماره می انداخت دیگر مـا آبـرو نداشتیم من نمۍتوانستیم زندگـے بڪنیم.
🍃✍ یا اگـر به جـاے شماره انداختن بوے ظاهـری قرار داده بود دیگر ڪسی طرف دیگری نمی رفت؛ «لَوْ تَکاشَفْتُم مٰا تَدافـَنْتُم» اگر از گناهان یکدیگر باخبـر مےشُدید، یڪدیگـر را دفـن نمۍڪردید.
✨🌹✨ ببین خــــدا چقدر مهربان است که روی گناهـان ما سرپوش گذاشته استــ .

 نظر دهید »

اهمیت مهمانی در اسلام

04 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

❖ ❖ ❖ #حلیة_المتقین ۵ 
🔶〖اهمیت مهمانی در اسلام 〗🔶

❖☜ پاداش اکرام کردن مهمان

۱- امام علی علیه السلام: مؤمنی نیست که مهمان را دوست داشته باشد، مگر اینکه در روز قیامت، از قبر خود درحالی خارج ‌شود که صورتش چون ماه شب چهارده، نورانی است؛ جماعت به او نگاه می‌کنند و می‌گویند: او کیست؟ آیا پیامبری مرسل است؟ فرشته‌ای می‌گوید: او مؤمنی است که مهمان را دوست می‌داشت و اکرامش می‌کرد و راه او غیر از بهشت نیست 

۲- امام صادق علیه السلام: هرکس مؤمنی را طعام دهد تا سیر شود، هیچ‌کس از مخلوقات خداوند نمی‌داند چه مقدار پاداش در آخرت دارد، نه مَلَک مقربی و نه نبی مرسلی، به‌جز خداوند، پروردگار عالمین»

۳- پیامبر اکرم صلےالله‌علیه‌وآله: هرکس سه نفر مسلمان را طعام دهد، خداوند او را [از طعام‌های] سه بهشت در ملکوت سماوات: جنت فردوس، جنت عدن و جنت طوبی طعام دهد و از [میوه] درختی در بهشت عدن که خداوند خود به دستش آن را کاشته است، به او دهد»
❖☜ ترغیب به مهمانی دادن

۱- امام علی علیه السلام: هرکه خداوند به او ثروتی دهد، باید با آن به خویشانش رسیدگی کند و مهمان‌داری نماید»

۲- در روایت آمده است که روزی امام علی(ع)‌ را غـمگین یافتند. سبب را جـویا شدند. حضرت فرمود: «هفت روز است که مهمانی بر ما وارد نشده است»
❖☜ تشویق به پذیرفتن دعوت مؤمن

۱- پذیرفتن دعوت دیگران چندان اهمیت دارد که در روایاتی از پیامبر اکرم(ص)، حتی در صورت دور بودن منزل میزبان و با وجود زحمت ایاب و ذهاب برای مهمان، به پذیرش دعوت سفارش شده است: «به حاضران و غایبان امت خود سفارش می‌کنم که دعوت مسلمان را، حتی اگر از فاصلة پنج میل باشد، بپذیرند؛ زیرا این کار بخشی از دین است»

۲- امام صادق علیه السلام: «هرگاه بـرادرت ناخوانده بر تو وارد شد، همان غذایی که در خانه داری برایش بیاور و هرگاه او را دعوت کردی در پذیرایی از او زحمت بکش»
📗منابع؛ 

شعیری،۱۳۶۳، ص ۱۳۶

کلینی، ۱۳۸۸، ج ۲، ص ۲۰۱

نهج‌البلاغه، خطبه ۱۴۲

البرقی، ۱۴۱۳ ، ص ۱۷۹، ح ۱۵۰۶

 نظر دهید »

رزق معنوی

04 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✨ رزق معنوی ✨
 ☘زمانی که خواب هستی و ناگهان، به تنهایی و بدون زنگ زدن ساعت بیدار می‌شوی رزق است.چون بعضی‌ها بیدار نمی‌شوند.

☘زمانی که با مشکلی رو به رو می شوی خداوند صبری به تو میدهد که چشمانت را از آن بپوشی، این صبر، رزق است.

☘زمانی که در خانه لیوانی آب به دست پدرت میدهی این فرصت نیکی کردن ، رزق است.

☘گاهی اتفاق می افتد که در نماز حواست نباشد (مقیم اتصال نباشی) ناگهان به خود می آیی و نمازت را با خشوع می خوانی (متصل میشوی) این تلنگر، رزق است.

☘یکباره یاد کسی میفتی که مدتهاست ازو بی خبری و دلتنگش میشوی و جویای حالش میشوی، این رزق است.

☘رزق واقعی این است.. رزق خوبی ها، نه ماشین نه درآمد،اینها رزق مال است که خداوند به همه ی بندگانش میدهد،اما رزق خوبیها را فقط به دوستدارانش میدهد.

خدایا ممنونم که دوستم داری و مرا از این ارزاق معنوی بهرمند می کنی.

 نظر دهید »

یاد خدا

03 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

در زمانه‌ای که همه چیز آن مجازیست،تنها واقعیت هر روز، هر زمان و هر لحظه که نفس می‌کشیم خداوند است

همه عالم جلوه گاه هنر اوست،

پست‌هايی که در هر ثانیه از زندگی ما می‌گذارد را می‌بینیم

و به سادگی از کنار آن می‌گذریم،

بی‌آنکه یادی از او کرده و شکر ‌گذار آن لحظه باشیم.

او شاهد و هوادار تمام هستی جهان و جهانیان است

بياييد با هم پيمان ببنديم در سال جديد 

پست‌هاي خداوندي را با دقت بيشتري بنگريمگ

 نظر دهید »

بهشت

02 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

ذکر

02 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

✍چهارتا ذکر قرآنی آرامش بخش که توی زندگیت معجزه ها میکنه:
✨حسبنا الله و نعم الوکیل (برای وقتایی که ترس و اضطراب داری)
✨لا اله الا انت انی کنت من الظالمین (وقتی خیلی ناراحتی و دلت گرفته)
✨افوض امری الی الله ان الله بصیربالعباد (برا وقتایی که میخوای خدا مکر و حیله دیگران رو در حق تو خنثی کنه)
✨ماشاالله لا حول ولا قوه الا بالله (برا وقتایی که طالب زیبایی در دنیا هستی)
9⃣توی خونه زیاد صلوات بفرستیم 

 نظر دهید »

نیت

01 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

حجت_الاسلام_پناهیان:

💠در این دنیا همه‌چیز به #نگاه و #نیت ما وابسته است؛ یکی اینکه چگونه به پدیده‌های عالم نگاه می‌کنیم؟ و دیگر اینکه به چه نیتی رفتار می‌کنیم؟

دنیا بر اساس نگاه و نیت ما تغییر خواهد کرد.
💠 اگر نگاه کسی به بهار، محبت خدا به خودش باشد، آن‌وقت بهار برای او یک فصل معنوی خواهد بود. آدم می‌تواند تعطیلات و تفریحاتش را با نیت خودش، سرشار از عبادت کند. همۀ اینها فرصت‌هایی برای بندگی است.
 💠 اگر نیت کسی در تعطیلات نوروز بهره‌گیری برای معنویتش باشد، خدا فضا را بر اساس نیت او نورانی خواهد کرد، و او از تفریحش سودی می‌برد که خیلی‌ها از عبادت‌شان نمی‌برند!
💠 مهمترین کاری که ما در این عالم می‌توانیم انجام دهیم، نیت کردن است. نیت مؤمن از عمل او بهتر است(عده‌الداعی/27) ما با نیت‌های خودمان خیلی بیشتر از اعمال و کارهای خوب‌مان می‌توانیم عالم را تحت تأثیر قرار دهیم.
💠 ما برای تفریح خودمان هم می‌توانیم نیت قربه الی الله داشته باشیم. خُب شما که می‌خواهی به تفریح بروی، بگو: «خدایا! به‌خاطر تو به تفریح می‌روم!» روغن سوخته را نذر امامزاده کن؛ خدا از تو قبول می‌کند! البته بعضی‌ها نمی‌توانند این‌طور نیت کنند و می‌گویند: «من که به‌خاطر خودم دارم به تفریح می‌روم، چطور به‌خاطر خدا نیت کنم؟!»  
💠 امیرالمؤمنین(ع) در ذیل آیه «وَ لا تَنْسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیا»(قصص/77) فرمود: یعنی سلامتی، قدرت بدنی، جوانی، فراغت و نشاط خودت را فراموش نکن که تو با این‌ها می‌توانی آخرت بخری(امالی صدوق/228) یعنی آدم با نشاط و تفریح خودش هم می‌تواند آخرت بخرد! یعنی به‌خاطر خدا به تفریح بروید و نشاط داشته باشید.
💠 پیامبر(ص) می‌فرماید: اینکه با خانمت بشینی و صحبت کنی، ثوابش از اعتکاف در مسجدالنبی هم بالاتر است(مجموعۀ ورّام/2/ 122) 
💠 چگونه با نشاط و تفریح خودمان می‌توانیم آخرت به‌دست بیاوریم؟ یکی با #نیت خودمان و یکی هم با #نگاه خودمان. مثلاً شُکر که این‌قدر ارزش دارد، وقتی در دل انسان می‌آید که نگاهش درست شود. خدا می‌فرماید همین‌که بنده‌ام بفهمد من این نعمت را به او داده‌ام، این‌را به‌عنوان شکر، از او قبول می‌کنم(کافی/2 /96)
💠 خانمی که در خانه غذا درست می‌کند، نیتش این باشد که «به‌خاطر خدا غذا درست می‌کنم؛ می‌خواهم به‌خاطر خدا به خانواده‌ام خدمت کنم» آن‌وقت چقدر این غذا نورانی و متفاوت می‌شود!
💠 یکی از آثار معنویت این است که ایمان به غیب(چیزهای پنهان) داشته باشیم، و یکی از چیزهای پنهان، همین نور و اثر نیت اعمال است.
💠 شما می‌توانید با نیت خیر خودتان کلی ثواب بخرید. مثلاً نیت کنید که «ای کاش نوروز امسال می‌توانستم به حرم امام رضا(ع) بروم» یا «ای کاش در مشهد یک هتل داشتم و دو هزار نفر را در ایام نوروز به زیارت می‌بردم» اینها خیال‌پردازی نیست، اینها دعا و نیت خیر است و حدّی هم ندارد!
💠 خیلی بد است اگر ما فکر کنیم که مذهبی و دیندار بودن فقط به انجام رفتار خوب و مرتکب نشدن رفتار بد است؛ این شاید یک‌درصد ماجرا باشد 99درصد دینداری به نیت است! البته این هم درست نیست که بگوییم «دلت پاک باشد، اگر رفتارت هم خراب بود اشکال ندارد!» دل پاک، به اصلاح رفتار اهمیت می‌دهد.
💠 اگر ما دینداری را غالباً به نیت بدانیم، با نیت خودمان سفری خواهیم کرد که در مقام عمل هم توفیقات‌مان زیاد می‌شود.
💠 نیت کردن مثل دویدن و #بازی_بدون_توپ در زمین فوتبال است. آن‌جاهایی که بدون عمل، نیت‌های خوب دارید و آن‌جاهایی که با اعمال سادۀ روزمرۀ خودتان نیت‌های خوب دارید، همان‌جاست که نورانی می‌شوید و توفیق اعمال ویژه و قدرت ترک گناه پیدا می‌کنید!
💠 اگر واقعاً «نیت خوب خیلی ارزش دارد» پس اول باید مسئولین مملکتی به این حرف گوش کنند و نیت خوب داشته باشند. و الا مردم حق دارند که بگویند: «اگر نیت این‌همه خیر و برکت دارد، خُب مسئولین مملکتی نیت قربه الی‌الله کنند و این‌قدر حقوق‌های بالا نگیرند

 نظر دهید »

دعا

01 فروردین 1396 توسط طاهره رفيعي

🌷اهمیت دعا🌷
🌹قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع‏ :
💐بُكَاءُ الْعُيُونِ وَ خَشْيَةُ الْقُلُوبِ‏ مِنْ‏ رَحْمَةِ اللَّهِ تَعَالَى ذِكْرُهُ فَإِذَا وَجَدْتُمُوهَا فَاغْتَنِمُوا الدُّعَاء
📚بحارالانوار٬ج۹۰ ٬ص۳۳۶
حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) میفرمایند:
گریه چشمها و ترس دلها نشانه رحمت خداوند متعال است. هرگاه این دو را در خود یافتید دعا کردن را غنیمت شمرید.
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ‏ لِوَلِيِّكَ‏ الْفَرَجَ وَ الْعَافِيَةَ والنصر🌷

 نظر دهید »

نماز

29 اسفند 1395 توسط طاهره رفيعي

✅پرسش:
چگونه در نماز حضور قلب داشته باشيم؟
🌺پاسخ:
در ساحل سپيده اخلاص‏ آيةالله حاج شيخ حسين مظاهرى‏ در پاسخ این سوال اینگونه جواب میدهند.
🔹 توجه، توجه، توجه. مخصوصاً در نماز. وقتى كه مى گويد «الله ُ‏اكبَرُ»، خود را در محضر خدا ببيند، بلكه ان شاءالله برسد به آن جا كه خود را در محضر خدا بيابد و تا آخر نماز، ولو با تحميل، ولو با تلقين توجه كند تا كم كم ملكه شود.
🌹چيز ديگرى كه بايد به آن توجه كنيم، اين است كه اگر چه اين مقدمات دست ماست، امّا اين از اسرار حق است و به همه كس نمى دهند. آن كسى كه مطرود خدا باشد، آن كسى كه زير پرچم شيطان باشد نه زير پرچم خدا، معلوم است كه اين عنايات خاص به او عطا نخواهد شد. 
🍃بنابراين اگر كسى بخواهد به مقام چهارم برسد، شرط اوّلش اجتناب از گناه است. چشمش، گوشش و مخصوصاً زبانش كليد داشته باشد. تمام اعضا و جوارحش كنترل شده باشد. قطعاً پروردگار عالم پاداش مى دهد.
☘ ما خيال مى كنيم پاداش خدا اين‏ است كه بهشت بدهد؛ نه، بالاتر از بهشت، بهتر از بهشت و آن اين كه انسان در نماز حضور قلب داشته باشد.
🖊 بهتر از حضور قلب در نماز اين كه انسان دائماً خود را در محضر خدا ببيند، خود را در محضر خدا بيابد. بهشت در مقابل اين، پوچ است. ديگر در دلش جز الف قامت يار نيست. ديگرپشت پا مى زند به همه چيز؛ حتى به بهشت معمولى. اين يك مقامى است كه از هر بهشتى براى انسان لذت و قيمتش بيشتر است.

 نظر دهید »

رمز خوشبختی

29 اسفند 1395 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

عبادی

29 اسفند 1395 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر

نیکی به پدر و مادر

29 اسفند 1395 توسط طاهره رفيعي

​

 1 نظر
  • 1
  • 2
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

مهدویت۱۲

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • احکام
  • اخلاق
  • اعتقادی
  • اقتصادی
  • اهل بیت علیهم السلام
  • بدون موضوع
  • تاریخی
  • تربیتی
  • تفسیر
  • تقویت حافظه
  • حجاب
  • حدیث
  • دل نوشته
  • دوست یابی
  • راه سلوک
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • سیاسی
  • شهدا
  • عبادی
  • فرهنگی
  • فضای مجازی
  • مناسبتی
  • مهدویت
  • نهج البلاغه
  • ولایت
  • پاسخ به شبهات

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

کاربران

آمار

  • امروز: 18
  • دیروز: 17
  • 7 روز قبل: 1579
  • 1 ماه قبل: 4369
  • کل بازدیدها: 154594

رتبه