شهید قرنی
❃↫ بِسْمِ رَبّ الشُهَداءِ وَالصّدِیقینَ ↬❃
🍃#ازڪودڪی_شهیدقرنی_تا_اخراج_از_ارتش
🌷 شهید قرنی سال 1292 خورشیدی، در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد. پدرش، میرزا آقاخان از مدیران مخابرات تهران بود. وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان گلبهار اصفهان و تحصیلات متوسطهاش را در دبیرستان دارالفنون در تهران آغاز ڪرد و در دبیرستان نظام ارتش به پایان رساند. در سال 1309 وارد دانشڪده افسری شد و در سال 1313 با درجه ستوان دومی، در رسته توپخانه فارغالتحصیل گردید.
🌷سپهبد سیدمحمد ولی قرنی در دوران خدمت خود خدمات درخشانی را از خود به نمایش گذاشته است و مشاغل مهمی همچون ڪفیل فرمانده گردان 2 هنگ 4 توپخانه، فرمانده گردان 105، رئیس رکن دوم ستاد مرکز تعلیماتی آمادگاه، فرمانده پارڪ توپخانه لشڪر 2 ، رئیس رڪن سوم لشڪر 2 مرڪز، رئیس ستاد لشڪر 2، معاون اداره دوم سررشته داری ارتش، فرمانده تیپ مستقل رشت، رئیس رڪن دوم و معاون ستاد ارتش را برعهده گرفته است.
آخرین سمت ایشان پیش از اخراج از ارتش، ریاست رڪن 2 و معاونت ستاد ارتش بوده است. این شغل، باتوجه به موقعت زمانی و وضعیت ارتش پس از ڪودتای 28 مرداد 1332، شغل بسیار مهمی بوده است.
🌷سرلشڪر قرنی در فڪر ڪودتا بود و ظاهراً از همه جوانب هم شرایط فراهم شده بود، اما در شگفتی تمام ڪودتا «لو» رفت و اغلب قریب به اتفاق عواملش، از جمله سرلشڪر قرنی دستگیر شدند.
🌷قرنی و همڪاران و همفڪرانش دستگیر و محاڪمه شدند. در آغاز صحبت از اعدام قرنی بود، ولی بنا به عللی ڪه هنوز ڪاملاً معلوم نشده، مانند اینڪه حقیقت وجودی لو دهندگان ڪودتا روشن نشده، دادگاه، سرلشڪر قرنی را به اخراج از ارتش و سه سال حبس محڪوم ڪرد. وی در اسفند 1339 از زندان آزاد شد و از آن پس شدیداً تحت مراقبت امنیتی قرار داشت. شهید قرنی به دلیل همڪاری با روحانیت در جریان نهضت امام خمینی(ره) مجدد به زندان رفت و در دی ماه سال 45 آزاد شد.
🌷شهید قرنی در جریان انقلاب به نیروهای انقلابی پیوست. به هنگام شڪلگیری و گزینش اعضای شورای انقلاب ڪه از سوی حضرت امام خمینی (ره) صورت میگرفت و همگی از صافیهای متعدد باید عبور میڪردند، ایشان به عضویت این شورا انتخاب شد.
🍃 #دریافت_درجه_سرلشڪری_با_حڪم_امام(ره)
🌷پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله، یعنی روز 23 بهمن، سرلشڪر قرنی، ضمن اعاده به ارتش با درجه سرلشڪری به عنوان رئیس ستاد ارتش انقلاب، با حڪم امام خمینی (ره) منصوب شد.
ترور شهید سرلشڪر محمدولی قرنی به گروهڪ تروریستی فرقان نسبت داده شده و این گروهڪ نیز مسئولیت این جنایت بزرگ را به گردن گرفته است.
🌷ترورهای زیادی به این گروه نسبت داده شده و فرقان عامل از میان رفتن افراد زیادی بوده است، ازجمله ترور شهیدانی چون قرنی، مطهری، حاجی طرخانی، محسن بهبهانی، حاج مهدی عراقی، آخیم لایپ (آلمانی)، قاضی طباطبایی و دڪتر مفتح ڪه تمامی در سال 1358 صورت گرفت، بخشی از ڪارنامه سیاه گروهڪ فرقان را تشڪیل میدهد. ترور شهید سرلشڪر قرنی، نخستین جنایت گروهڪ تروریستی فرقان است.
🍃 #نحوه_ترور_شهید_قرنی
🌷روز سوم اردیبهشت 1358، ساعت 11 سرلشڪر محمد ولی قرنی ڪه در منزل شخصیاش (خیابان ولیعصر فعلی) به سر میبرد، به هنگام مراجعه به حیاط منزل، از بیرون ساختمان (احتمالاً از ساختمانهای روبهرو) مورد هدف قرار گرفت. صدای فریاد قرنی ڪه میگفت «سوختم»، «سوختم» همسرش راڪه داخل ساختمان بود، به حیاط ڪشاند و وی با پیڪر غرقه در خون قرنی ڪه میان حیاط افتاده بود، روبهرو شد.
🌷ضارب شهید سرلشڪر قرنی، یڪی از اعضای گروهک محارب و منحرف فرقان به نام حمید نیڪنام بود ڪه دستگیر و اعدام شد